Merhamet Tır"Ları Muğla'dan Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

Merhamet Tır"Ları Muğla'dan Yola Çıktı

Muğla'da Memur-Sen ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Bayırbucak Türkmenleri için "Merhamet tırları yola çıkacak, hendekleri aşacak, Bayırbucak'a ulaşacak" sloganıyla düzenlenen kampanyada temin un ve bakliyatı taşıyan tırlar düzenlenen törenle yola çıktı.

18.02.2016 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da Memur-Sen ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Bayırbucak Türkmenleri için "Merhamet tırları yola çıkacak, hendekleri aşacak, Bayırbucak'a ulaşacak" sloganıyla düzenlenen kampanyada temin un ve bakliyatı taşıyan tırlar düzenlenen törenle yola çıktı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende konuşan Vali Amir Çiçek, Türk milletinin nerede acı varsa o acıya ortak olmayı şiar edinmiş bir toplum olduğunu söyledi. Çiçek, "Biz millet olarak katliam yapanları da lanetleriz. Bayırbucak Türkmenleri bugün orada bombalar altında yaşam mücadelesi veriyorsa vatanından uzaklaştırılmak isteniyorsa ve acılar içinde ise bizim burada rahat uyumamız mümkün değil" dedi.

15 günde 4 tır yardım malzemesi toplandı

Memur-Sen Muğla Şubesi Başkanı Önder Uçak ise Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerinin hem rejim kuvvetleri hem de Rusya'nın saldırıları sonucu zor durumda kaldığını, bölgede yaşanan tablo karşısında insani yardım kampanyası başlattıklarını ifade etti.Uçak, Muğla'daki hayırseverlerin katkıları ile 15 günde 3 tır un ve bir tır bakliyat topladıklarını belirterek, "Yaklaşık 100 ton temel gıda maddesi Allah'ın izniyle Bayırbucak'a ulaşacak. Bayırbucak'ta yaşanan zulüm, Rus uçaklarının ölüm kusan bombaları, katil Esed'in misket bombaları ile ölen çocuklarımız ve sivil halkımızı unutmadık. Terör örgütü PKK ve PYD'nin ölüm kustuğu bir ortamda Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimizi ve vatandaşlarımızı asla unutmadık ve bundan sonra da unutmayacağız" diye konuştu.İHH Muğla Şubesi Başkanı Sabahattin Akkır da Suriye'de son 5 yıldır büyük bir insanlık dramı yaşandığını, Rusya'nın saldırıları sonrası göç edenlerin büyük bir kısmını Bayırbucak Türkmenlerinin oluşturduğunu dile getirdi. Menteşe Kaymakamı Zeki Aslan'ın da katıldığı törende Muğla Müftü Yardımcısı Hidayet Akman'ın ettiği dua sonrası tırlar yola çıktı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Merhamet Tır'Ları Muğla'dan Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement