Merhamet Tır"Ları Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

Merhamet Tır"Ları Yola Çıktı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yadmı taşıyan tırların alana gelişi Vali Amir Çiçek'in açıklaması Memur-Sen Muğla Şubesi Başkanı Önder Uçak'ın açıklaması - Muğla'da Memur-Sen ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından temin edilen un ve bakliyat malzemelerini taşıyan 4 tır, Bayırbucak'a uğurlandı Muğla'da Memur-Sen ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Bayırbucak Türkmenleri için "Merhamet tırları yola çıkacak, hendekleri aşacak, Bayırbucak'a ulaşacak" sloganıyla düzenlenen kampanyada temin un ve bakliyatı taşıyan tırlar düzenlenen törenle yola çıktı.

18.02.2016 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yadmı taşıyan tırların alana gelişi

Vali Amir Çiçek'in açıklaması

Memur-Sen Muğla Şubesi Başkanı Önder Uçak'ın açıklaması

- Muğla'da Memur-Sen ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından temin edilen un ve bakliyat malzemelerini taşıyan 4 tır, Bayırbucak'a uğurlandı

Muğla'da Memur-Sen ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Bayırbucak Türkmenleri için "Merhamet tırları yola çıkacak, hendekleri aşacak, Bayırbucak'a ulaşacak" sloganıyla düzenlenen kampanyada temin un ve bakliyatı taşıyan tırlar düzenlenen törenle yola çıktı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende konuşan Vali Amir Çiçek, Türk milletinin nerede acı varsa o acıya ortak olmayı şiar edinmiş bir toplum olduğunu söyledi. Çiçek, "Biz millet olarak katliam yapanları da lanetleriz. Bayırbucak Türkmenleri bugün orada bombalar altında yaşam mücadelesi veriyorsa vatanından uzaklaştırılmak isteniyorsa ve acılar içinde ise bizim burada rahat uyumamız mümkün değil" dedi.

15 günde 4 tır yardım malzemesi toplandı

Memur-Sen Muğla Şubesi Başkanı Önder Uçak ise Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerinin hem rejim kuvvetleri hem de Rusya'nın saldırıları sonucu zor durumda kaldığını, bölgede yaşanan tablo karşısında insani yardım kampanyası başlattıklarını ifade etti.Uçak, Muğla'daki hayırseverlerin katkıları ile 15 günde 3 tır un ve bir tır bakliyat topladıklarını belirterek, "Yaklaşık 100 ton temel gıda maddesi Allah'ın izniyle Bayırbucak'a ulaşacak. Bayırbucak'ta yaşanan zulüm, Rus uçaklarının ölüm kusan bombaları, katil Esed'in misket bombaları ile ölen çocuklarımız ve sivil halkımızı unutmadık. Terör örgütü PKK ve PYD'nin ölüm kustuğu bir ortamda Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimizi ve vatandaşlarımızı asla unutmadık ve bundan sonra da unutmayacağız" diye konuştu.İHH Muğla Şubesi Başkanı Sabahattin Akkır da Suriye'de son 5 yıldır büyük bir insanlık dramı yaşandığını, Rusya'nın saldırıları sonrası göç edenlerin büyük bir kısmını Bayırbucak Türkmenlerinin oluşturduğunu dile getirdi. Menteşe Kaymakamı Zeki Aslan'ın da katıldığı törende Muğla Müftü Yardımcısı Hidayet Akman'ın ettiği dua sonrası tırlar yola çıktı.

Merhamet Tır"Ları Yola Çıktı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Merhamet Tır'Ları Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement