Merkel'e Ankara Ziyareti Öncesi Muhalefet Partilerinden Sert Eleştiri - Son Dakika
Dünya

Merkel'e Ankara Ziyareti Öncesi Muhalefet Partilerinden Sert Eleştiri

Merkel\'e Ankara Ziyareti Öncesi Muhalefet Partilerinden Sert Eleştiri

Süheyla Kaplan - Almanya Başbakanı Angela Merkel'e hafta sonu Ankara'ya yapacağı resmi ziyaret öncesi muhalefet partilerinden sert eleştiriler geldi.

23.02.2013 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süheyla Kaplan - Almanya Başbakanı Angela Merkel'e hafta sonu Ankara'ya yapacağı resmi ziyaret öncesi muhalefet partilerinden sert eleştiriler geldi.

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, "Süddeutsche Zeitung" gazetesine verdiği demeçte, Merkel'i Türkiye ilişkilerinde yatırım yapmamakla suçladı. Özdemir, "Merkel, Türkiye'nin Ortadoğu'daki barış elçisi olarak bölgedeki konumunu güçlendirme şansını heba etmektedir" eleştirisinde bulunurken, Yeşiller Partisi'nin diğer Eş Başkanı Claudia Roth ise, Merkel'in Almanya'da yaşayan göçmenler için yeterli çaba harcamadığını ileri sürerek, "Merkel, bir taraftan Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının da başbakanı olmak istediğini söylerken, diğer taraftan Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik perspektifine karşı gelmektedir" dedi. Roth ayrıca, " Die Welt' gazetesine yaptığı açıklamada Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyeliğinin savunulması gerektiğini bildirdi. Öte yandan Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Alman Federal Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Ruprecht Polenz ise, "Tagesspiegel" gazetesine verdiği demeçte, Türkiye'nin AB içinde yer alması gerektiğini ancak, beklenilen kriterlerin de tam anlamıyla yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Polenz, "Türkiye sadece lafta değil, fiilde de bir şeyler yapması gerekir" diye konuştu.

-ALMAN EKONOMİ ÇEVRELERİ TÜRK PARTNERLERİ İÇİN VİZE KOLAYLIĞI İSTEDİ-

Bu arada Alman Ticaret ve Sanayi Odası (DIHK) Başkanı Hans Heinrich Driftmann, "Berliner Zeitung" adlı gazeteye, Türkiye'nin çoktan beridir AB'ye ait olduğunu, Gümrük Birliği ile ekonomik olarak Türkiye'nin Avrupa'ya uyum sağladığını bildirdi. Driftmann ayrıca, Türk işadamlarına vize kolaylığının sağlanması gerektiğini kaydetti. Merkel, en son 2006 yılında Ankara'ya resmi bir ziyarette bulunmuş ve ziyaretin ağırlık noktasını Türkiye'nin AB'ye üyelik konusu oluşturmuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Merkel'e Ankara Ziyareti Öncesi Muhalefet Partilerinden Sert Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement