Merkel, Sovyetler Birliği Eski Lideri Gorbaçov ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Merkel, Sovyetler Birliği Eski Lideri Gorbaçov ile Görüştü

Merkel, Sovyetler Birliği Eski Lideri Gorbaçov ile Görüştü

Sovyetler Birliği eski Lideri Gorbaçov, Rusya ve Avrupa Birliğine uzlaşma çağrısında bulunarak, "Taraf arasında yeni bir duvarın oluşmasına izin vermemeliyiz." dedi.

10.11.2014 23:39  Güncelleme: 23:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Sovyetler Birliği Lideri Mihail Gorbaçov, Rusya ve Avrupa Birliği'ne uzlaşma çağrısında bulunarak, "Taraf arasında yeni bir duvarın oluşmasına izin vermemeliyiz" dedi.

Merkel'in Gorbaçov ile yaptığı görüşmenin yaklaşık 40 dakikalık sürdüğü ve Ukrayna'daki gelişmeler nedeniyle yaşanan gerilimin ele alındığı öğrenildi.

Görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Gorbaçov, Rusya ve Avrupa Birliği arasında uzlaşma çağrısında bulunarak, "Taraf arasında yeni bir duvarın oluşmasına izin vermemeliyiz" ifadesi kullandı.

Daha sonra  Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) bir etkinliğine katılan Gorbaçov, burada yaptığı açıklamada ise "Rusya ve Almanya iyi geçindikçe ve iyi ilişkiler sürdürdükçe herkesin durumu iyi olacak" dedi.

"Şansölye Merkel'e karşı büyük saygı duyuyorum. Rusya'da çok seviliyor" diyen Gorbaçov, eski Almanya Başbakanı Helmut Kohl hakkında da "İnanılmaz bir iradeye sahip olan benzersiz bir kişi" değerlendirmesinde bulundu. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Merkel, Sovyetler Birliği Eski Lideri Gorbaçov ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement