Merkel'i Görmek İstemiyor - Son Dakika
Güncel

Merkel'i Görmek İstemiyor

Merkel\'i Görmek İstemiyor

ALMANYA'nın kardeş partileri Hıristiyan Birlik (CDU/CSU) arasındaki kavgaya yeni bir halka daha eklendi.

24.06.2018 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALMANYA'nın kardeş partileri Hıristiyan Birlik (CDU/CSU) arasındaki kavgaya yeni bir halka daha eklendi. Mülteci politikasını değiştirmesi için Merkel'e baskı yapan CSU lideri ve İçişleri Bakanı Seehofer'den sonra Bavyera Eyalet Başbakanı Söder'in de, seçim kampanyasında Merkel'i görmek istemediğini söyledi. Welt am Sonntag gazetesinin haberine göre, Söder yakın danışmanlarına 'eyalet seçim kampanyasında Merkel'e yer yok' dedi. Söder'in "Benim seçim kampanyama şansölye değil, bir başbakan katılacak" diyerek Merkel'in yerine mülteci politikasını sertleştiren Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz'u çağıracağı mesajını verdi.

SEEHOFER AVRUPA İÇİN TEHLİKE

Koalisyonun diğer ortağı SPD lideri Andrea Nahles de mülteci politikasında Almanya'nın tek başına hareket etmesini savunan CSU lideri Seehofer'i "Avrupa için tehlike" olarak niteledi ve "Buna karşı çıkacağı" dedi.

Salı günü üçlü koalisyon ortağı partilerin üst düzey yöneticileri, hükümet kurulduktan sonra ilk kez bir araya gelerek koalisyondaki durumu görüşecek. Başbakan Merkel, mülteci politikasında Avrupa ile ortak çözümü savunurken, CSU başka Avrupa ülkelerinde kaydı bulunanlar ile evrakları eksik olan mültecilerin sınırdan geri çevrilmesini istiyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Merkel'i Görmek İstemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement