Merkel: İki Devletli Çözümün Alternatifi Görünmüyor - Son Dakika
Güncel

Merkel: İki Devletli Çözümün Alternatifi Görünmüyor

Merkel: İki Devletli Çözümün Alternatifi Görünmüyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Berlin'de yapacağı görüşme öncesinde Filistin-İsrail sorunu konusunda açıklamada bulundu.

24.03.2017 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Berlin'de yapacağı görüşme öncesinde Filistin- İsrail sorunu konusunda açıklamada bulundu. Ortadoğu sorununun çözümü konusunda "Ben iki devletli çözümün dışında makul bir alternatif göremiyorum" ifadelerini kullanan Merkel, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim yerlerinin genişletilmesi için "iki devletli çözümü erozyonuna uğratıyor" diye konuştu.

Merkel, İsrail'in sürdürdüğü politikalarla "Yahudi ve demokratik bir devlet" olarak kalmasının uzun vadede zor olacağını da kaydetti.

Almanya Filistin'i tanısın

Basına yansıyan haberlere göre, Mahmud Abbas Merkel ile görüşmesinde, Filistin'i devlet olarak tanımasını isteyecek. Filistin yönetiminin "iki devletli çözüm vizyonunu sahip" olduğunu kaydeden Abbas, 1967'deki sınırları esas kabul ederek, başkenti Doğu Kudüs olan iki devletli bir çözümden yana olduklarını belirtti. - Dortmund

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Merkel: İki Devletli Çözümün Alternatifi Görünmüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement