Merkel'in O Şehre Mesajı Var - Son Dakika
Güncel

Merkel'in O Şehre Mesajı Var

Merkel\'in O Şehre Mesajı Var

ALMAN televizyon kanalı RTL'nin bu akşam yayınlanacak 'Yaz Söyleşisi' programına konuşan Merkel, Chemnitz'deki olaylara değindi ve "Başka insanlara yönelik, kin ve nefret dolu görüntüler var. Bunlar kabul edilemez" diye konuştu.

06.09.2018 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALMAN televizyon kanalı RTL'nin bu akşam yayınlanacak 'Yaz Söyleşisi' programına konuşan Merkel, Chemnitz'deki olaylara değindi ve "Başka insanlara yönelik, kin ve nefret dolu görüntüler var. Bunlar kabul edilemez" diye konuştu.

Bu gösterilere karşı tepkilerin oluştuğunu belirten Merkel, "Konser mesela, insanların yabancı düşmanlığına ve ırkçılığa nasıl karşı bir duruş sergilediğini gösterdi" dedi.

Yapmaları gereken büyük görevler durduğunu belirten Merkel, şunları söyledi:

"Mültecilerin yerleştirilmesinde ve aynı zamanda bunu akıllıca düzenlemede çok şeyin üstesinden geldik. Bu görevin üstesinden gelmemiz gerekir. Ben, yürüdüğümüz bu yolda devam etmemiz gerektiğine inanıyorum. Henüz yolun sonuna gelmedik. Ama adım adım sorunları çözeceğiz." Chemnitz'i ne zaman ziyaret edeceği sorusuna kesin bir tarih vermeyen Merkel, "Büyükşehir Belediye Başkanı beni ekim ayı için davet etti. Zamanı yaklaşınca bilgi vereceğiz" dedi.

CHEMNITZ'E MESAJ VERDİ

Programın sunucusu Peter Klöppel'in "Chemnitzlilere mesajınız ne olacak?" sorusuna da yanıt veren Merkel, şöyle dedi:

"Chemnitz'de yaşayan insanların ezici çoğunluğu, başarılı bir şehirde yaşamak istiyor. Kaldı ki, başarılılar da. İnsanlar sorunları üzerine tartışmak istiyorlar. Bunu Saksonya Eyalet başbakanı çok mükemmel işler yapıyor. Eyaleti dolaşıyor, insanlarla buluşup sizi rahatsız eden ne, hangi sorunlar var, çözülmesi gereken diye soruyor. Ben başbakan olarak söylüyorum. Irkçılığa, kin ve nefrete karşı çıkan tüm güçleri desteklemeliyiz. Chemnitz'e mesajım bu."

AfD KÖRÜKLÜYOR Anamuhalefet parti AfD'nin Chemnitz'deki olayları kısmen körüklediğini belirten Merkel, "AfD, havayı kısmen körüklüyor. Bunu çok açık söylemek gerekir. Bazı sözleri var ki, çok kritik. Sessiz bir devrim yapılması, istenildiği gibi haber yapmayan gazetecilerin kaybolması gerektiği sözlerini çok kritik değerlendiriyorum" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Merkel'in O Şehre Mesajı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement