Merkel: "İngiltere'nin AB'den Ayrılması Trajik Bir Durumdur" - Son Dakika
Dünya

Merkel: "İngiltere'nin AB'den Ayrılması Trajik Bir Durumdur"

Merkel: "İngiltere\'nin AB\'den Ayrılması Trajik Bir Durumdur"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere’nin AB’den ayrılmasının trajik bir durum olduğunu, ancak Britanya halkının oylamasına saygı duymak zorunda olduklarını söyledi.

25.11.2018 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının trajik bir durum olduğunu, ancak Britanya halkının oylamasına saygı duymak zorunda olduklarını söyledi.

İngiltere'nin AB'den ayrılmasını içeren anlaşmanın Brüksel'de AB üyesi devletlerin liderleri tarafından onaylamasının ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere'nin AB'den ayrılmasını üzücü olarak nitelendirdi. Merkel, "Avrupa Birliği İngiltere'nin birlikten ayrılmasıyla birlikte tarihi bir gün yaşadı. AB ile İngiltere arasında 2,5 yıldır yaşanan belirsizlik anlaşma ile bir rahatlamaya kavuştu. Fakat 45 yıl aradan sonra İngiltere'nin AB'den ayrılması trajik bir durumdur. Üzüntü vericidir. Britanya halkının oylamasına saygı duymak zorundayız. Bu arka planda bir çıkış anlaşması ve Büyük Britanya ile gelecekteki ilişkiler üzerine siyasi bir bildirge üzerinde uzlaşmış olmamız iyidir. 27 üye devlet açısından böylelikle düzenlenmiş bir ayrılma ve gelecekteki ilişkilerin inşası konusunda bir temelin ortaya çıkmış olduğunu söyleyebiliyoruz" ifadelerini kullandı. - FRANKFURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Merkel: 'İngiltere'nin AB'den Ayrılması Trajik Bir Durumdur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail'in engellemelerine rağmen 125 bin Filistinli Mescid-i Aksa'da namaz kıldı
    14:09 İsrail'in engellemelerine rağmen 125 bin Filistinli Mescid-i Aksa'da namaz kıldı

    İsrail'in çıkardığı zorluklara ve engellemelere rağmen yaklaşık 125 bin Filistinli, ramazan ayının üçüncü cuma namazını Mescid-i Aksa'da eda etti. İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın çevresini demir bariyerlerle kapatarak bölgede konuşlandırdı. İsrail'in izin vermediği Filistinliler ise uzun kuyruklar oluşturarak Kudüs'e geçebilmek için askeri kontrol noktalarında bekledi.

  • Fransa, UNRWA'ya 30 milyon avro katkı sağlayacak
    12:49 Fransa, UNRWA'ya 30 milyon avro katkı sağlayacak

    Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christophe Lemoine, ülkesinin bu yıl Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) faaliyetlerine 30 milyon avro katkı sağlayacağını bildirdi. Fransa, İsrail makamlarının UNRWA'nın Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardım ulaştırmasını yasaklamasını eleştirerek, bölgede açlıktan ölen siviller olduğuna dikkat çekti ve İsrail'in bu kararını gözden geçirmesini istedi. Fransa'nın UNRWA'ya yapacağı katkılarla, Ajans'ın görevlerini yerine getirdiğine dair koşulların oluştuğunu vurgulayan Lemoine, BMGK'nın 2728 sayılı kararının uygulanmasını talep etti.


Advertisement