Merkez Bankasının Hamlesi Sonrası Dolar Düşüşe Geçti - Son Dakika
Güncel

Merkez Bankasının Hamlesi Sonrası Dolar Düşüşe Geçti

Merkez Bankasının döviz hamlesi sonrası dolar düşüşe geçti. Açıklama öncesi 6,08 seviyesinde işlem gören dolar kuru açıklama ile 6,03 seviyesine indi. Dolar kuru şu sıralar 6,05 seviyesinden işlem görüyor.

27.05.2019 10:29  Güncelleme: 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cuma günü 6,12'nin üzerini test etmesinin ardından düşüşe geçen dolar/TL, haftayı 6,08'den tamamladı. Dolar/TL, haftaya düşüşle başlamasının ardından TCMB'nin zorunlu karşılık adımı ile 6,03'e kadar geriledi ve saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,5 değer kaybıyla 6,05 seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,5 düşüşle 6,78, sterlin/TL yüzde 0,4 azalışla 7,70 seviyesinden alıcı buluyor.

PİYASADAN 4,2 MİLYAR DOLAR ÇEKİLMESİ BEKLENİYOR

TCMB'nin yabancı para zorunlu karşılık oranlarında yaptığı 200 baz puanlık artış sonrası dolar kurundaki değer kaybı hızlandı. Söz konusu değişiklik ile piyasadan yaklaşık 4,2 milyar dolar tutarında likidite çekilmesinin beklendiği kaydedildi. Analistler, yabancı para zorunlu karşılıklardaki artışın, TCMB'nin rezervlerini artırabileceğini ve bankaları da TL mevduata yönlendirebileceğini söyledi.

'DOLARDA 6,03 DESTEK KONUMUNDA'

Ticaret savaşı, jeopolitik riskler ve Avrupa Parlamentosu seçim sonuçlarına ilişkin haber akışının yatırımcılar tarafından yakından izleneceğini ifade eden analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 6,03'ün önemli destek konumunda olduğunu, bu seviyenin kırılması durumunda 6,01'in gündeme gelebileceğini kaydetti.

Merkez Bankasının Hamlesi Sonrası Dolar Düşüşe Geçti

Son Dakika Güncel Merkez Bankasının Hamlesi Sonrası Dolar Düşüşe Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    09:17 Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden seçilen Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na tebrik ziyaretleri sürüyor. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar tarafından yapılan tebrik ziyaretleri Başkan Bakkalcıoğlu tarafından teşekkürle karşılandı.

  • Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    09:15 Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince yapılan çalışmalarda bir kişinin aracında ve şahsın üst aramasında 14 adet sentetik ecza hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıs Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Hatay'da mazgallar motosikletli hırsızlar tarafından çalındı
    09:15 Hatay'da mazgallar motosikletli hırsızlar tarafından çalındı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde, mazgalların motosikletli hırsızlar tarafından çalınma anları güvenlik kamerasına yansıdı. Depremin en çok yıkıma neden olduğu mahallelerden olan Hatay'ın Defne ilçesi Çekmece Mahallesi'ndeki sokaklarda bulunan mazgallar, hırsızlar tarafından çalındı. Mahallede bulunan bir güvenlik kamerasına, motosikletli hırsızların sokaktaki mazgalı çalma anı yansıdı. Görüntülerde; 3 şahsın öncelikle çevreyi kontrol ettikten sonra mazgalları çaldıkları görüldü. Hırsızlık olaylarına karşı güvenlik tedbirleri olarak gece bekçileri işe aldıklarını belirten Ali Bilmez, hırsızların genellikle demir ağırlık eşyaları çaldığını ve geçtiğimiz günlerde makinelerinden yakıtlarının çalındığını söyledi.

  • Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi
    09:15 Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi

    Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yolüstü köyünden muhtarlığa seçilen Züleyha Avunç, ilçenin ilk kadın muhtarı unvanını aldı. Avunç, köydeki kadınları geziye götürmek için belediye başkanının kapısını çaldı.


Advertisement