Merkezi Ortak Sınavların İlk Oturumu Başladı - Son Dakika
Güncel

Merkezi Ortak Sınavların İlk Oturumu Başladı

Merkezi Ortak Sınavların İlk Oturumu Başladı

Bahçelievler Kumport Ortaokulu'nda sınava giren öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları gözlendi

28.11.2013 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye genelinde 8. sınıf öğrencileri için ilk kez düzenlenen merkezi ortak sınavların ilk oturumu gerçekleştirilirken, Bahçelievler Kumport Ortaokulu'nda sınava giren öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.

Sınav saatinden önce aileleriyle birlikte okul bahçesine gelen öğrenciler, okul kapısına asılan listelerden sınav salonlarını ve sıra numaralarını kontrol etti. Öğrenciler daha sonra saat 8.30'da içeriye alındı.

Salonlara giren öğrenciler, yanlarına kalem, silgi ve  kimliklerinin yanı sıra su aldı. Salon görevlileri öğrencilere, sınav sırasında uymaları gereken kurallar hakkında bilgi verdi. Öğrenciler saat 9.00'da zilin çalmasıyla sınava başladı.

Bu arada bazı öğrenciler, isimleri listelerde olmadığı için heyecan yaşadı. Okul yöneticileri, öğrencilere yardım etti.

Sınav öncesinde AA muhabirine açıklama yapan öğrencilerden Feride Kandal  (13),  çok heyecanlı olduğunu belirterek, sınava iyi hazırlandığını söyledi.

Mehmet Emre (13) de  sınavın çok zor olmayacağını ifade ederek, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini anlattı.

Şura Yücel (14) de çok heyecanlı olduğunu ve soruları yapamayacağı korkusu yaşadığını kaydetti.

Öğrencilerin sınava girmelerinin ardından veliler de çocuklarını okul bahçesinde beklemeye başladı.

Mehmet Emin Karahan, oğlunun ilk defa sınava girdiğini  belirterek, "Milli sporcuyum, hiç bu kadar heyecanlı olduğumu hatırlamıyorum. İnsanın oğlu olunca bir başka hissediyor. İnşallah bütün çocuklar başarılı olur, Allah bütün çocuklara zihin açıklığı verir ve istedikleri liseye geçmiş olurlar. Sınav sonuna kadar bekleyeceğiz. Onlar içeride sınav yaparken biz de dışarıda soğukla sınav vermiş oluyoruz" dedi.

Gönül Çetinok da, heyecanlı olduğunu ifade ederek, "Bu sistemden memnunuz. En son gördükleri konulardan imtihana girdiler" diye konuştu.

Sınava torununu getiren Ferudun Çırçan da ilk sınavı olduğu için torununun çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, tüm öğrencilerin iyi dereceler alması dileğinde bulundu. Çırçan, bu sınav sisteminden memnun olduklarını sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Merkezi Ortak Sınavların İlk Oturumu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement