Mermerde Yüksek Verim Yüksek Katma Değer" Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Mermerde Yüksek Verim Yüksek Katma Değer" Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Mermerde Yüksek Verim Yüksek Katma Değer" Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) ile İscehisar OSB tarafından yürütülen ‘Mermerde Yüksek Verim Yüksek Katma Değer Projesi’nin proje başlangıç ve proje mutabakat toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında yapıldı.

10.10.2017 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) ile İscehisar OSB tarafından yürütülen 'Mermerde Yüksek Verim Yüksek Katma Değer Projesi'nin proje başlangıç ve proje mutabakat toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz'ın başkanlığında yapıldı.

ATSO toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz'ın yanı sıra ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı, İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, İscehisar belediye Başkanı Mustafa Çibik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur, İscehisar Mermer İhtisas OSB müdürü Muhammed Bacaksız, yönetim kurulu üyeleri ile mermer sektöründe faaliyette bulunan iş adamları katıldı. Mermer sektörünün Afyonkarahisar'ın ana itici gücü olduğu belirten Vali Mustafa Tutulmaz,toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Mermer önemli, bugüne kadar geldiği nokta da önemlidir. Ancak bu yeterli değildir. Bunu daha iyi bir aşamaya getirmek adına bu proje inşallah bir başlangıç olacaktır. Mermerimizin katma değerini arttırabilmek, markalaşabilmek, pazarları bulabilmek, pazarlara ulaşabilmek, pazarı yönlendirebilmek yada pazarın ihtiyacına göre mal üretebilmek çok önemlidir. Çünkü ürettiğimiz ürünü satmamız gerekir. Bunu satmadan üretmemizin bir anlamı yok. Zaten uzun vadede de bu devamlı olmaz. Satabilmemiz için de öncelikle bizim pazarın ihtiyaçlarını iyi analiz etmemiz lazım, meseleye o yönüyle bakmamız lazım. Pazarları bizim yönlendirmemiz lazım. Zaman zaman da biz yeni buluşlarla da pazarı yönlendirebiliriz. Sadece ihtiyaca da bakmamamız lazım. Hem buluşlarla, hem de pazarın ihtiyacını birlikte ele almamız lazım. Ama en önemlisi bunu yapacak insanların eğitilmesi ve daha nitelikli hale getirilmesidir. Bu da bu projenin en önemli ayaklarından birisidir. Bizim üretim kadar bunların bir marka değeri halinde pazarlanması çok daha önemlidir. Bugün aynı hizmeti sunan ama markası bilinen bir ürünü daha yüksek bir ücret karşılığında almaya vatandaşlar daha hazırdır. Onu daha güvenilir bulduğu için mevcut markalarımızı daha iyi hale getirmemiz lazım. Yanlarına yeni ve daha kaliteli markalar getirmemiz lazım." (GC- - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mermerde Yüksek Verim Yüksek Katma Değer' Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.


Advertisement