Mermerler Otomotiv'den Dev Hamleler! - Son Dakika
Otomobil

Mermerler Otomotiv'den Dev Hamleler!

Mermerler Otomotiv\'den Dev Hamleler!

Shanghai Otomobil Fuarı'na üst düzey yöneticileriyle birlikte çıkartma yapan Yüksel Mermer özel açıklamalarda bulundu. İşte Mermerler Otomotiv'in dev hamleleri...

22.04.2011 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chery'nin Türkiye distribötürlüğünü yürüten Mermerler Holding, Çinli havacılık şirketi Commercıal Aircraft of China (COMAC) ile İran, Irak ve Ortadoğu pazarlarına yönelik uçak ve helikopter satışı konusunda anlaştı.

Mermerler Holding A. Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer, 14. 'sü düzenlenen Şanghay Uluslararası otomobil fuarını takip eden takip eden gazetecilere açıklamada bulundu.

Mermer, 100 ile 200 yolcu kapasiteli uçaklar ile helikopter üretimi gerçekleştiren COMAC'ın Çin'in köklü havacılık şirketlerinden biri olduğunu belirtti.

COMAC'ın 100 milyar avroluk sermayeye sahip Çin'in devlet kuruluşu olduğunu dile getiren Mermer, şirket yetkililerinini mayıs ayının ilk haftasında Türkiye'ye geleceklerini kaydetti.

Yüksel Mermer, bu işbirliği ile Türkiye'de üretilen bazı uçak parçalarının COMAC'a satışının da gerçekleştirilebileceğini ifade ederek, "Türkiye ile Çin arasındaki dış ticaret Türkiye aleyhine. Bizim esas amacımız Türkiye'den Çin'e olan ihracatın artırılmasına katkıda bulunmak. Türkiye'de gövde ve kanat gibi uçak parçalarının başarıyla üretimi yapılıyor. Bu konudaki yan sanayimizin rotasını da Çin'e çevirmeyi amaçlıyoruz. COMAC'a yedek parça satacağız. COMAC'ın uçak ve helikopterlerini Türkiye üzerinden İran, Irak ve Ortadoğu pazarlarına satışını gerçekleştireceğiz" dedi.

COMAC'la 3 yıldır görüşmelerin sürdüğünü aktaran Mermer, "COMAC dünyada belli başlı üç yerde yolcu uçağı üretimi var. Bunlardan biri de Çinli COMAC. Çin'in bir diğer havacılık şirketi AVİC'le işbirliği yaparak yolcu uçağı üretimine başlayan COMAC'ın test uçuşları halen sürüyor. Kasım ayında ilk uçuşunu Çin Havayolları bünyesinde gerçekleştirecek olan COMAC'ın bir çok havayolu şirketi ile satışlar konusunda görüşmeleri devam ediyor" diye konuştu. "

-2 ÇİNLİ OTOMOBİL FİRMASI İLE DİSTRİBÜTÖRLÜK İÇİN ANLAŞMA... -

Mermer, Türkiye'de faaliyet gösterdikleri otomotiv sektörü hakkında da bilgi vererek, Chery'nin ticari araçlarının bu yılın sonuna doğru Türkiye'ye geleceğini bildirdi.

Çin'de bazı bölgelerde Euro 5 normuna sahip araç zorunluluğunun başladığına işaret eden Mermer, Chery'nin de bu normlara uygun araç üretimine geçtiğini söyledi.

Mermer, Chery'de 36 modelin bulunduğunu, bunlardan sadece 6 tane modelini Türkiye'ye getirdiklerini, gerekirse diğer modelleri de getirebileceklerini kaydetti.

Çin'den otomobil tedariğinde sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Mermer, "Büyüyen ve dünya liderliğini ele geçiren Çin pazarında tedarik sıkıntısı yaşanıyor. Türkiye'de de bunun yansımaları oldu. Araç teslimi için bekleme süresi başladı. Ancak bu sıkıntıyı aşıyoruz. Örnek olarak elimizde şu an Kimo kalmadı" dedi.

Mermer, şirket olarak, Chery markasına yönelik ön yargıları kırmak ve araçların ikinci el piyasası oluşması için "zararına" araç sattıklarını dile getirerek, Chery'nin servis parçalarının da yüzde 25 daha ucuz olduğunu kaydetti.

Çin'de Chery'den başka 5 tane daha otomobil firması ile distribütörlük için görüşmelere başladıkları ve bu firmalardan iki tanesi ile anlaştıklarını, 3 tanesi ile de "flörte" devam ettiklerini anlatan Mermer, ancak, bu firmaların isimlerini kesinlik kazanmadan açıklayamayacaklarını söyledi.

Mermer, Chery'nin elektrikli otomobillerde alt yapının hazır olmamasından dolayı şimdilik elektrikli otomobil pazarına girmeyi düşünmediğini dile getirerek, Chery'nin elektrikli otomobiller konusunda menzili 800 kilometre olan ve daha hafif bataryaya sahip bir araç üzerinde çalıştığını, menzili bin kilometreye çıkardıklarında Chery'nin bunu kamuoyuna açıklayacaklarını aktardı.

-"BÜROKRATİK ENGELLER AŞILIRSA, ÜRETİM İÇİN HAZIRIZ"-

Mermerler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Murat Mermer ise, Türkiye'de yerli otomobil üretimine ilişkin şunları kaydetti:

"Bir Alman motor fabrikası Türkiye'de bizimle üretim yapmak istiyor. Yerli motor olabilir. Yerli markamızı bu motor ve Çinli firmalarının desteği ile gerçekleştirebiliriz. Sakarya'daki araziyi Ar-Ge ve üretim amaçlı kullanabiliriz. Tasarım konusunda da elimizde öyle cevherler var ki, yerli otomobil üretmemek için hiç bir sebep yok. Bu konuda bürokratik engeller aşılabilirse biz üretim için her türlü imkanımızla hazırız. "

SHANGHAİ'YE OFİS AÇTI!

Çin ile ticari ilişkilerini her geçen gün geliştiren Mermerler Otomotiv Shangai'ye özel ofis açtığını da bu etkinlikler içinde duyurdu. Bu ofis sayesinde Çin ile ilişklilerinin daha hızlı yol alacağını syleyen Yüksel Mermer "Çin ile ticari ilişkilere sadece otomotiv açısından bakmıyoruz birlikte ne alıp satarsak hangi konuda anlaşma yaparsak o konuda ilerlemek istiyoruz" dedi,

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Mermerler Otomotiv'den Dev Hamleler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement