Mersin 17 Ülkeden 230 İş Adamını Ağırlıyor - Son Dakika
Ekonomi

Mersin 17 Ülkeden 230 İş Adamını Ağırlıyor

Mersin 17 Ülkeden 230 İş Adamını Ağırlıyor

17 ülkeden gelen 230 iş adamının Mersin'de ticari görüşmeler yaparak iş bağlantıları kurması için düzenlenen Uluslararası Ticaret ve Yatırım Forumu açıldı  Mersin Valisi Güzeloğlu: "Her geç...

27.11.2013 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Mersin Şubesi tarafından 17 ülkeden gelen 230 iş adamının Mersin'de ticari görüşmeler yaparak iş bağlantıları kurması için düzenlenen Uluslararası Ticaret ve Yatırım Forumu'nun açılışı yapıldı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarsus Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle düzenlenen, iki gün sürecek olan Uluslararası Ticaret ve Yatırım Forumu CNR Yenişehir Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, açılışta yaptığı konuşmada, uluslararası ilişkilerin ekonomi bağlantılarının ve ticaretin sınır tanımadığı bir dünyada ülkelerin zenginliğinin kurumların ve kentlerin gelişmesinin, kapasitelerini artırmalarıyla mümkün olacağını söyledi.

Türkiye'nin dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini ifade eden Güzeloğlu, "Her geçen gün rekabetin arttığı dünyada yeni pazarlar, yeni fırsatlar ve yeni bağlantılar üretmek zorundayız. Ülkemizin kapasitesini artırmak ve her geçen gün daha iyiye ulaşmak için şüphesiz bu doğrultuda çalışmak zorundayız. Bu açıdan baktığınız zaman ASİAD'ın bu çalışması kentimizin ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlamakta. Bu buluşmanın tarafları olarak 17 ülkeden bu kadar ciddi ve önemli katılımcıyı Mersin'de buluşturmak büyük bir başarı" dedi.

Türkiye'nin gelişen bir ülke olduğunu belirten Güzeloğlu, "Türkiye'nin ticaretinin gelişmesinde özellikle yeni pazarlar, yeni fırsatlar bulunmak zorunda. İhracatın artması, büyümenin bu pazarlarla desteklenerek çoğalması, 500 milyar dolar toplam ihracat ve 150 milyar dolar hizmet ihracatına ulaşmamıza katkı sağlayacaktır. İnanıyorum ki bugünkü buluşma Türkiye'nin ticaret ve liman kentine yeni katkılar, bağlantılar ve iş fırsatları sağlayacaktır" diye konuştu.

Mersin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şerafettin Aşut ise 17 ülkeden birçok yabancı firmanın kente gelmesinin forumun önemini artırdığını,  forumun bölge ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını kaydetti.

ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz da Kırım, Ukrayna, Kırgızistan, Kanada, Etiyopya, Nijer, Sudan, Benin, Tanzanya, Pakistan, Panama, Belarus, Lesoto, Rusya, Kazakistan, Mali ve Libya'dan 230 iş adamının ticaret için Mersin'e geldiğini belirtti.

Türkiye'deki iş adamlarını diğer ülkelerinin iş adamlarıyla buluşturmanın mutluluğu içerisinde olduklarını bildiren Oğuz, "Bu buluşmalarda ticaretle birlikte vazgeçilmez dostluklar elde edilecektir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından iş adamları ikili görüşmelere geçti. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mersin 17 Ülkeden 230 İş Adamını Ağırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement