Mersin ASİAD Bilgilendirme Toplantılarına Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Mersin ASİAD Bilgilendirme Toplantılarına Devam Ediyor

Mersin ASİAD Bilgilendirme Toplantılarına Devam Ediyor

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği, iş adamlarına yönelik bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

27.09.2013 11:39  Güncelleme: 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD), iş adamlarına yönelik bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

Mersin ASİAD'an yapılan yazılı açıklamaya göre, ASİAD ile Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen programda, İŞKUR fırsatları ve teşvikler hakkında bilgilendirme yapıldı. Mersin ASİAD Dernek Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, İş-Kur yetkilileri firma sahiplerine teşvik ve desteklerle ilgili bilgi verdi. İŞKUR'un kamu ve özel sektör ile iş arayanlar arasında köprü olduğunu belirten yetkililer, iş arayanların ve işverenlerin İl müdürlüğünden ilan vererek taleplerini iletebileceğini vurguladı. İŞKUR bünyesindeki iş ve meslek danışmanlıklarının yoğun çalışmalarıyla, işverenlerin eleman ihtiyacını karşılamasında önemli bir görev üstlendiğini belirten uzmanlar, işveren ve iş arayanların ihtiyaçlarının ve taleplerinin daha kısa sürede karşılanarak çözüme kavuşturulduğuna dikkat çekti.

İŞKUR fırsatlarının anlatıldığı sunumda, teşvik ve desteklerin işverenler için büyük önem taşıdığına dikkat çekilirken, iş arayanların da kısa sürede istihdam edilebildiği vurgulandı. Bu fırsatlardan İşbaşı Eğitim Programı hakkında bilgi veren uzmanlar, "Program kapsamında en az iki ile on çalışanı bulunan ve kuruma kayıtlı işyerlerine, bir katılımcı İŞKUR tarafından azami 160 fiili gün desteklenmektedir. On bir ve üstü mevcut sigortalı çalışanı olan işyerlerine ise çalışan sayısının onda biri kadar katılımcı verilebilmektedir. Program süresince katılımcı zaruri giderleri ve sigorta prim giderleri Kurum tarafından karşılanmaktadır. Bu şekilde işverenler, katılımcıyı işin başında görme imkanı bularak kendi ihtiyacına göre yetiştirebilmektedirler. Yeni alınan bir personelin deneyim, teorik bilgi kazanması, işe ve işyerine uyum süreci bu programla daha da kolaylaşmaktadır" ifadelerini kullandılar.

Programla ilgili açıklama yapan Mersin ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz ise işsizlik sorununun en aza indirilerek istihdamın artırılmasına yönelik İŞKUR'un çalışmalarını çok başarılı bulduğunu belirtti. Oğuz "İş arayanlar ile firmalar arasında önemli bir işlev gören İŞKUR, sunmuş olduğu teşvik ve destekleriyle de işverenlere büyük avantajlar sağlamaktadır. Bu nokta da firmalarımızdan bu fırsatları iyi değerlendirmelerini istiyoruz" dedi.

Mersin ASİAD olarak devlet desteklerinin ülke ekonomisine katkı sağlanması için kullanılması aynı zamanda firmalarında kendini geliştirmesini istediklerini belirten Oğuz, bu amaçla her zaman işverenlerin bilgilendirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. İŞKUR'un 3-4 Ekim'de Mersin Büyükşehir Belediyesi Sergi ve Kongre Sarayı'nda düzenleyecek olduğu 3. Mersin İstihdam Fuarı'na da katılacaklarını ifade eden Oğuz, tüm işverenleri programa davet ederek, organizasyonun Mersin için önemli olduğunu vurguladı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin ASİAD Bilgilendirme Toplantılarına Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement