Mersin - Atıf Yılmaz Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Mersin - Atıf Yılmaz Ödülleri Sahiplerini Buldu

Mersin - Atıf Yılmaz Ödülleri Sahiplerini Buldu

Atıf Yılmaz ödülleri sahiplerini bulduMERSİN'de bu yıl 5'nci düzenlenen Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali'nde dereceye giren filmler ödüllendirildi.

28.05.2016 00:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atıf Yılmaz ödülleri sahiplerini buldu

MERSİN'de bu yıl 5'nci düzenlenen Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali'nde dereceye giren filmler ödüllendirildi. Ödül töreninde Türkan Şoray, Deniz Türkali ise büyük ilgi gördü.

Sunuculuğunu Nefise Karatay'ın yaptığı tören, Atıf Yılmaz Meydanı'nda gerçekleşti. Vali Özdemir Çakacak, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Forum Alışveriş ve Yaşam Merkezi Adem Erol, ünlü sanatçı Türkan Şoray, Atıf Yılmaz'ın eşi sanatçı Deniz Türkali, jüri üyeleri, çok sayıda davetli katıldığı törende ilk olarak Atıf Yılmaz'ın yaşamını konulu alan belgeselin gösterildi.

Törende konşan Mersin Üniversitesi Rektörü Çamsarı, Mersin'de bazı değerlerin öne çıkması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, organizasyonun bir parçası olmanın üniversite olarak onlara gurur verdiğini söyledi.

Deniz Türkali ise yaptığı konuşmada Mersin'in kendisi için çok önemli bir liman olduğunu ifade ederek, Ben burada ağlamadan bir şey söyleyemiyorum. Artık bir şey söylemeyeceğim. Bu harika şeyi gerçekten her yıl daha iyiye ve güzele götürme çabasını gösteren, katılan sevgili genç arkadaşlarıma, bütün jüri üyelerine, emeği geçen herkese kendi adıma ve Atıf Yılmaz adına çok teşekkür ederim dedi.

Daha sonra konuşan Türkan Şoray, Mersin'de çok anlamlı bir günü yaşadığını kaydederek şunları söyledi

Yıllar boyu birlikte çok anılarımız olan, birlikte 'Selvi boylum, al yazmalım' gibi bir filmimiz olan şuan burada, bizi görüyor. Beni de Deniz kadar çok seviyordu. Atıf Yılmaz ile inanılmaz bir dostluğumuz vardı. Bugün de atıf bey bizimle, bizimle birlikte yaşıyor. Onun adına, genç kısa film yapımcılarının ödüllendirilmesi çok önemli bir şey. Ben filmleri izlemedim ama Deniz jüride olduğu için anlattı, inanılmaz güzel filmler varmış. Bunlar sinemama adına beni çok umutlandırdı. Benim şu an Atıf Yılmaz da duyuyordur, sinema adına o da mutlu oluyordur.

Daha sonra ise Türkan Şoray ile Deniz Türkali kurmaca kategorisi Birincileri Yakup Tekin Tangaç'ın, 'Azad' ve Metehan Şereflioğlu'nun çektiği '7 Santimetre' adlı filmlerinin birincilik ödülünü verdi.

Belgesel kategorisi Bulut Renas Kaçan'ın 'Reger', canlandırma-animasyon kategorisi Metin Vatansever'in 'Nefretin Üvey Evlatlarıyız' filmi birinci olurken Jüri Özel Ödülleri Süleyman Demirel'in 'Asfalt', M. Emrah Erkan'ı 'Tuhaf Zamanlar'ı alırken Sinema Yazarları Özel Ödülü'nü Ömer Akbaş'ın 'Son Nefes', Forum Mersin Özel Ödülü'nü de Hüseyin Gülgen'in 'Zirve' adlı filmi aldı.

Ödül töreninin sonunda ise davetliler Türkan Şoray, Deniz Türkali ile günün anısına fotoğraf çektirmek için adeta birbiri ile yarıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin - Atıf Yılmaz Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement