Mersin Barosu, 93. Yılını Kutladı - Son Dakika
Güncel

Mersin Barosu, 93. Yılını Kutladı

Mersin Barosu, 93. Yılını Kutladı

Mersin Barosu, kuruluşunun 93. yıldönümünü düzenlenen kokteyle kutladı.

03.12.2017 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Barosu, kuruluşunun 93. yıldönümünü düzenlenen kokteyle kutladı.

Bir otelde düzenlenen etkinlik, Mersin Barosu'nun ve avukatlık mesleğinin tarihçesinin anlatıldığı, 'Dünden Bugüne Mersin Barosu' belgeselinin gösterimi ile başladı. Ardından günün önemine ilişkin konuşma yapan Mersin Barosu Başkanı Ali Er, 1 Aralık 1924 tarihinde kurulan Mersin Barosu'nun, o günden bugüne gerek fiziki, gerekse hizmet kalitesi açısından çok büyük yol kat ettiğini söyledi. Er, 93 yıldır avukatlara hizmet veren baronun, her geçen gün daha da büyüyen, güçlenen bir aile olduğunu ve ülkenin en büyük barolarından birisi haline geldiğini belirtti.

"Mersin Barosu, aktif, üretken ve girişimci bir yapıya kavuşmuştur"

Mersin Barosu'nun, avukatlık mesleğini geliştirmek, üyelerinin mesleki ve sosyal gelişimini sağlamak, sosyal haklarını savunmak, üyelerine sahip çıkmak ve geleceğin avukatlarını yetiştirmek gibi önemli görevlerini layıkıyla yerine getirdiğini kaydeden Er, "Meslektaşlarımızla dayanışma içerisinde olursak, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Birlikten, dayanışmadan güç doğar düşüncesiyle hareket ederek, Mersin Barosu yönetimi olarak, birleştirici, bütünleştirici, hiçbir ayrım yapmadan, tüm ilçeler de dahil olmak üzere meslektaşlarımızın sorunlarına kayıtsız kalmayıp, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın çıkarları doğrultusunda hizmet üretiyoruz. Avukatlık mesleğinin önemi ve değeri asla tartışılamaz. Başkalarının hak ve özgürlüklerini koruyor, hukuki güvenliğini sağlıyoruz. 'Güçlü baro güçlü avukat' sloganıyla çıktığımız bu yolda, baromuz artık kendi kabuğundan çıkmış, aktif, üretken, girişimci bir yapıya kavuşmuş, kapısı herkese açılmış, gerek kurumlar gerekse toplum nezdinde kolayca ulaşılabilen ve sevilen, değer gören bir kurum haline gelmiştir" dedi.

" Türkiye'de örnek bir baro olduk"

Henüz bir yıllık kısa bir süre içerisinde dahi hayata geçirmiş oldukları projelerle, gerek Mersin Barosu tarihinde, gerekse Türkiye'de birçok ilki gerçekleştirerek örnek bir baro olduklarını ifade eden Er, "Olmaz diye bir şey yoktur. Yeter ki, içinizde o çalışma azmi ve kararlılığı olsun. Bakınız CMK'da gece görev alan meslektaşlarımız için ilk kez CMK görev aracı tahsis ederek, meslektaşlarımızın kullanımına ve hizmetine sunduk. Akşam görev geldiğinde arayın sizi evinizden alsın, görevinizin bitiminde evinize bıraksın. Baromuza yeni birimler ve odalar kazandırdık. Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşmelerimiz neticesinde, baromuz için büyük bir eksiklik olan Avukat Hakları Merkezi ile Sosyal Medya, Basın, Bilişim birimini adliyemizin 4. katında açtık. Çocuk Hakları Merkezimiz ise adliyemizin 3. katında yeni hizmet odasına kavuşmuştur. Bizlere bu konuda destek vererek yer tahsis eden Mersin Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Ercan ve Mersin Adalet Komisyonu Başkanımız Mustafa Kahveci'ye teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"Sosyal projelerde öncü olduk"

Bilgiye verdikleri önemin sonucu olarak Eğitim Hizmetleri Merkezini kuruduklarını, yakın zamanda hayata geçirecekleri 'Ofis Edindirme Projesi' kapsamında, ofis açmaya durumu müsait olmayan avukatlar için baronun sosyal tesisinin 2. katında yeni ofisler açacaklarını dile getiren Er, "Sosyal projeler konusunda da Türkiye'de örnek olacak öncü ve çok büyük bir projeye imza attık. Dünyanın ve ülkemizin kanayan yarası olan Çocuk İstismarı ve Çocuk Hakları konusunda, 'Sihirli Küre' isimli tiyatro oyunu yazılmış olup, yakın zamanda tiyatro kulübümüz tarafından sahnelenecektir. Böylece çocuklarımıza cinsel istismardan korunma ve çocuk hakları, tiyatro oyunuyla anlatılacaktır. Baromuzun sağlık ve eğitim hizmetleri konusunda da atılımları olmuştur. Özel hastaneler ile protokol imzalayarak hem meslektaşlarımızın hem de baro personellerimizin indirimli olarak tedavi hizmetlerinden yararlanmalarını sağladık" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardan Baro Başkanı Er, beraberinde Başkan Yardımcısı Gazi Özdemir, yönetim kurulu üyeleri ve protokol üyeleri ile birlikte 93. yıl pastasını kesti.

Etkinliğe avukatların yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Kıdemli. Alb. Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya'da katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin Barosu, 93. Yılını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi
    06:56 Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu çıkan yangın, cep telefonu kameralarınca kaydedildi. Yangına itfaiye ekipleri müdahale etti ve yangın söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, iş yeri kullanılamaz hale geldi ve çevredeki bir araç da zarar gördü. Olay yerine polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekibi sevk edildi.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi
    06:47 Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi

    Tokat merkezli 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildi. Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerindeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verileceği belirtildi.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.


Advertisement