Mersin - Başbakan Başdanışmanı Yetiş: Sınırlarınızı Korumayın, İnsanları Koruyun - Son Dakika
Güncel

Mersin - Başbakan Başdanışmanı Yetiş: Sınırlarınızı Korumayın, İnsanları Koruyun

Başbakan Başdanışmanı Yetiş: Sınırlarınızı korumayın, insanları koruyun MERSİN'e, kentteki Suriyeli göçmenlerin durumunu değerlendirmek ve incelemek üzere gelen Başbakan Başdanışmanı M.Murtaza Yetiş, cansız bedeni sahile vuran Aylan bebeği hatırlatarak "Sınırlarınızı korumayın, insanları koruyun" dedi.

10.10.2015 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Başdanışmanı Yetiş: Sınırlarınızı korumayın, insanları koruyun

MERSİN'e, kentteki Suriyeli göçmenlerin durumunu değerlendirmek ve incelemek üzere gelen Başbakan Başdanışmanı M. Murtaza Yetiş, cansız bedeni sahile vuran Aylan bebeği hatırlatarak "Sınırlarınızı korumayın, insanları koruyun" dedi.

Valilikte düzenlenen toplantıya Başdanışman Yetiş'in yanı sıra Vali Özdemir Çakacak, Türk ve Suriyeli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile kamu kurum yöneticileri katıldı. Toplantıda katılımcılara seslenen Başbakan Başdanışmanı Yetiş, "Sınırları korumasınlar, insanları korusunlar. Gönlünü bütün insanlığa atması için önce herkesin Aylan bebeği yeniden düşünmesi gerekiyor. Özellikle Türk halkına çok teşekkür ediyorum. Onların ortaya koyduğu çabalar ve fedakarlıklarla nice Aylan bebekler ölümden kurtarılmıştır. Bundan sonrasında da Türkiye toplumunun örnek fedakarlığı, Suriyeli kardeşlerimizin sabrı ve Türkiye hükümetinin gücü ile bu sorunu aşacağız. Gelen misafirlerimizin 250 bin kadarı AFAD kamplarında, yaklaşık 2 milyona yakını da şehirlerimizde yaşıyor. Bir iki şehir dışında tüm şehirlerimizde Suriyeli misafirlerimizi görmek mümkün" diye konuştu.

SAVAŞIN GELECEĞİNİ ÖNGÖREMİYORUZ

Son günlerde, bazı ülkelerin Suriye savaşına yönelik adımlar attığına dikkat çeken Yetiş şöyle konuştu:

"Savaşın 5'inci yılına girildi. Bu savaşın geleceğini öngöremiyoruz. Özellikle son dönemde bazı ülkelerin ortaya koyduğu yeni adımlarla birlikte Suriye'deki savaşın yeniden ciddi olarak tırmanması ve yeni bir mülteci akını ihtimali önemli bir ihtimal olarak görünüyor. Bu güne kadar gösterdiğimiz duyarlılığı göstereceğiz. İstiyoruz ki misafir ettiğimiz kardeşlerimizi, eğitimden sağlığa kadar kardeşliğimize yakışır, insan onuruna yakışır şekilde burada tutalım. Bunun için sayın Başbakanımızın talimatı ile yeni bir koordinasyon yapısı oluşturuldu. Türkiye bugüne kadar yaklaşık 7 milyar dolar gibi ciddi bir rakam harcadı. Sadece tek başına Türkiye'nin bu krizin üstünden gelmesi mümkün değildir. Başta Arap dünyası olmak üzere batı dünyasının ve sorumluluk sahibi uluslararası kuruluşların da bu krizin aşılmasında gereken duyarlılığı ortaya koyması için çağrılarımızı sürdürüyoruz."

Mersin'de yaklaşık 140 bin Suriyelinin misafir edildiği bilgisini veren Vali Özdemir Çakacak ise, zorda kalan insanlara millet olarak kapıların ve sofraların açıldığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin - Başbakan Başdanışmanı Yetiş: Sınırlarınızı Korumayın, İnsanları Koruyun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement