Mersin 'Batı Yakası Hikayesi'ne Muhteşem Gala - Son Dakika
Güncel

Mersin 'Batı Yakası Hikayesi'ne Muhteşem Gala

Mersin \'Batı Yakası Hikayesi\'ne Muhteşem Gala

'Batı Yakası Hikayesi'ne muhteşem gala Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), sinema uyarlaması 10 dalda Oscar ve Grammy ödülleriyle 20'den fazla ödüle layık görülen 'Batı Yakası Hikayesi'ni muhteşem bir galayla sanatseverlerle buluşturdu.

08.04.2015 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Batı Yakası Hikayesi'ne muhteşem gala

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), sinema uyarlaması 10 dalda Oscar ve Grammy ödülleriyle 20'den fazla ödüle layık görülen 'Batı Yakası Hikayesi'ni muhteşem bir galayla sanatseverlerle buluşturdu. Oyunu, öldürülen Özgecan Aslan'ın ailesi de izledi.

MDOB, Leonard Bernstein'in 'Batı Yakası Hikayesi' müzikalinin Mersin Galası, Şef İbrahim Yazıcı yönetiminde Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahnelendi. Eseri Vali Özdemir Çakacak, Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan, CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Aşkın Günay, MDOB Müdürü Aslı Utku Engin, Tarsus İlçesi'nde öldürülen Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan, ablası Beste Aslan ile birlikte yaklaşık 700 sanatsever izledi.

Şarkı sözleri Stephan Sondheim'e ait eseri, uluslararası ödüllü koreograf Mehmet Balkan sahneye koydu. Dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Aydan Çınar, ışık tasarımını Tarı Deniz üstlendi. Eserin reji yardımcılığını Melih Öztürk, Aslı Onaç Aytekin, koreografi asistanlığını Mahmut Akyol ve Kürşat Kılıç gerçekleştirdi. Eserin video projeksiyonu Ahmet Şeren yaparken, koroyu Oleg Constantinov ve Orhan Öner Özcan hazırladı.

Kalabalık bir kadronun görev aldığı eserde başlıca rolleri, Sevil Erçak, Funda Hayfavi, Bilal Doğan, Atay Ergezen, Nihan Evren, Neslihan Ulaş, Yusuf Ziya Büyükaslan, Hulusi Polat, Korhan Dinçer, Mehmet Erkoç, Ayşe Pınar Balay, Dilara Köse, Başak Yıldız, Melahat Yavuz, Burcu Özdoğan, Okan Fidan, Melis Sena Yeşiller, Serkan Karagöz, Baran Taner, Ali Ulvi Karaca, Emrah Erdem Gedik, Orhan Güllüler, Deniz Karausta, Tolga Erden, Serkan Sevinç, Levent Yetkin, Ercüment Şirin, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer dönüşümlü olarak paylaşıyor.

New York'ta, 1957 yılında Winter Garden Theatre'da ilk kez sahnelenen ve başta Avrupa olmak üzere pek çok dünya sahnelerinde de yer alan müzikal, 1961 yılında sinemaya uyarlanarak 10 dalda Oscar ve Grammy ödülleriyle 20'den fazla ödüle layık görüldü. William Shakespeare'ın Romeo ile Juliet eserinin modern uyarlaması olarak da görülen, görkemli sahneleri, müziği ve danslarıyla işitsel ve görsel bir şölen olan müzikal 1950'li yılların New York sokaklarında yaşayan asi gençliğin öyküsünü anlatıyor.

Eser, 9 Nisan tarihinde yeniden sahnelenecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin 'Batı Yakası Hikayesi'ne Muhteşem Gala - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement