Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'nu 'Duquan' Kazandı - Son Dakika
Spor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'nu 'Duquan' Kazandı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu\'nu \'Duquan\' Kazandı

Her yıl geleneksel olarak Adana Yeşiloba Hipodrumu’nda gerçekleştirilen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu’nu ‘Duquan’ isimli at kazandı.

28.03.2018 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yıl geleneksel olarak Adana Yeşiloba Hipodrumu'nda gerçekleştirilen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'nu 'Duquan' isimli at kazandı.

Adana Yeşiloba Hipodrumu'ndaki koşuyu Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Hipodrom Müdürü Burhan Şatır, Türkiye Jokey Kulübü Asli üyelerinden Hilmi Narmanlı ile Mehmet Milli ve çok sayıda vatandaş izledi.

2018 yılı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'nu Hürol Karahanoğlu'nun sahibi olduğu, Alsem Roidi tarafından yetiştirilen 6 yaşındaki doru erkek 'Duquan' isimli safkan, jokeyi Sadettin Boyraz ile kazandı.

Kum pistte bin 300 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen, birincilik ikramiyesi 78 bin TL olan ve 4+ yaşlı 7 safkan İngiliz atının birincilik mücadelesi verdiği koşuda, kazanan 'Duquan' isimli safkanın ardından ikinciliği iç kulvara yakın atakları ile Mahir Bey elde ederken, Spartacus üçüncü, Maktayman ise tabelayı tamamladı. Kazanan Duquan için koşunun bitiriş derecesi 1.19.60 olurken, koşuda farklar uzak-baş-1.5 boy şeklinde sonuçlandı.

Mersin'de biniciliği teşvik etmek istiyoruz

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'nun ardından konuşan Başkan Kocamaz, koşuların artık geleneksel hale geldiğini belirterek, "Her yıl burada Adana Hipodromu'nda bölge belediyelerinin bir koşusu oluyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin koşusu da bu akşam koşuldu. Ben kazanan atı, sahibini ve jokeyi tebrik ediyorum. Tabiki bu tür etkinlikler hem bölgemizin tanıtımı açısından hem de atçılığa verilen destek açısından önemli. Bizim aslında projelerimizin bir tanesi de Mersin'de biniciliği teşvik etmek. Bununla ilgili de inşallah bir padok hazırlıyoruz. O padokta da özellikle gençleri biniciliğe, at sporuna alıştırmak ve heveslendirmek istiyoruz. Çünkü bu bizim ata sporumuz. Orta Asya'dan buralara at sırtında gelmişiz. Avrupa'nın ortalarına kadar, Afrika'ya kadar at sırtında gitmişiz. Dolayısıyla bunun bir spor olarak yaşatılması gerekiyor" dedi.

Koşuyu kazanan atın sahibi adına Şefik Aydemir'e kupası ve çiçeğini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz verdi. Başkan Kocamaz ayrıca günün anısına, safkanın antrenörü Şefik Aydemir'e, jokeyi Sadettin Boyraz'a ve Adana Hipodrom Müdürü Burhan Şatır'a da Olba antik kent tabağı verdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'nu 'Duquan' Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement