Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, 11 Mart'taki fırtınada 1 milyon liranın üzerinde hasar oluştuğunu açıkladı - Son Dakika
Ekonomi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, 11 Mart'taki fırtınada 1 milyon liranın üzerinde hasar oluştuğunu açıkladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, 11 Mart\'taki fırtınada 1 milyon liranın üzerinde hasar oluştuğunu açıkladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kentte 11 Mart'ta meydana gelen fırtına sonucunda, 1 milyon liranın üzerinde hasar oluştuğunu bildirdi.

15.03.2021 18:44  Güncelleme: 22:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kentte 11 Mart'ta meydana gelen fırtına sonucunda, 1 milyon liranın üzerinde hasar oluştuğunu bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2021 yılı Mart ayı toplantısının ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı.

Meclis'te, idareden gelen 5, komisyonlardan gelen 14 olmak üzere toplam 19 madde görüşüldü.

Seçer, gündem maddeleri görüşülmeden 11 Mart'ta meydana gelen fırtınaya ilişkin açıklamada bulundu.

Yaklaşık 80 kilometre hıza ulaşan fırtına nedeniyle sera ve evlerde hasar oluştuğunu ifade eden Seçer, vatandaşlara ve üreticilere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kısa sürede yaraların sarılmasını dileyen Seçer, şunları kaydetti:

" Erdemli, Silifke, Gülnar ve Mut ilçelerimizde hasarlar oluştu. Örtü altı üretim yapılan seralar yıkıldı, içindeki ürünler zarar gördü. 8 mahallede, edindiğim bilgiye göre toplam 120 dekar alanda 1 milyon liranın üzerinde bir hasar söz konusu. Fırtına, Erdemli'nin Karakeşli, Üçtepe, Kocahasanlı, Kayacı, Gücüş, Çiriş, Aslanlı ve Türbe mahallelerindeki seralara önemli zararlar verdi. Bu bölgelerde daha çok domates, salatalık, fasulye, marul gibi tarım ürünleri üretiliyor. Silifke'de de Işıklı, yine Gülnar'da Sipahili ve Mut'ta da Kravga'da seralarda zararlar görüldü. Gülnar'da bir ağıl fırtına sonucu yıkıldı. Tabi ki idarenin de katkılarıyla kısa sürede bu yaraların sarılmasını diliyorum."

Toplantının ikinci oturumunda ise Mersin Limanı Genişletme Projesi'ne karşı temenni kararı görüşüldü. Bu sırada bazı meclis üyeleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Aranın ardından devam eden toplantıda Cumhur İttifakı meclis üyeleri salondan ayrıldı.

Toplantıda Mersin Limanı Genişletme Projesi'ne karşı alınan temenni kararı, oy çokluğuyla kabul edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, 11 Mart'taki fırtınada 1 milyon liranın üzerinde hasar oluştuğunu açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Palamut ve Torik İçin Av Yasağı Başlıyor
    13:19 Palamut ve Torik İçin Av Yasağı Başlıyor

    Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun, 1 Eylül itibariyle başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonunun sonuna yaklaşıldığını belirterek, 31 Ağustos tarihleri arasında ağ dalyanları dahil her türlü istihsal vasıtası ile palamut ve torik avcılığının yasak olduğunu açıkladı. Avcılık yasağına uymayanlar hakkında idari yaptırım uygulanacağı vurgulandı.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı
    13:17 BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,12 değer kazanarak 9.091,13 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,46 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,37 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında tek kazandıran yüzde 3,39 ile bilişim, en çok gerileyen ise yüzde 0,78 ile kimya petrol plastik oldu. Analistler, küresel pay piyasalarının yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamladığını belirterek, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve bankanın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

  • Erzurum, Türkiye'de patent başvurularında 17. sırada yer aldı
    13:13 Erzurum, Türkiye'de patent başvurularında 17. sırada yer aldı

    TÜRKPATENT'in Şubat ayı verilerine göre Erzurum, bu yılın ilk iki ayında toplamda 4 patent başvurusu gerçekleştirerek Türkiye illeri sıralamasında 17. sırada yer aldı. Doğu Anadolu Bölgesi illeri arasında ise birinci sırada yer alan Erzurum, bölge patent başvurularının yüzde 29'unu oluşturdu.

  • Yüzde 42'lik hisseyi de satın aldılar! İstinye Park AVM'nin tek sahibi Orjin Gayrimenkul Grubu oldu
    13:04 Yüzde 42'lik hisseyi de satın aldılar! İstinye Park AVM'nin tek sahibi Orjin Gayrimenkul Grubu oldu

    2007 yılında faaliyete geçirilen İstinye Park Alışveriş Merkezi'nin yüzde 58 payına sahip olan Orjin Gayrimenkul Grubu, Doğuş Turizm Sağlık Yatırımları Şirketi'nin sahip olduğu yüzde 42'lik hisselerin tamamını satın alarak ünlü AVM'nin tek sahibi oldu.

  • Düzce'de Çeltik Kurutma Tesisi Çiftçilere Destek Olacak
    12:59 Düzce'de Çeltik Kurutma Tesisi Çiftçilere Destek Olacak

    Düzce Valiliği İl Özel İdaresi tarafından hibe desteği ile kurulan Çeltik Kurutma Tesisi çiftçilerin hayatını kolaylaştıracak ve maliyetlerini azaltacak. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte çeltik üreticilerine büyük kolaylık sağlanacak ve üretim kapasitesi artacak.

  • Zonguldak'ta Ruhsatsız Maden Ocakları Kapatıldı
    12:45 Zonguldak'ta Ruhsatsız Maden Ocakları Kapatıldı

    Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız olarak faaliyet gösteren 4 maden ocağı, yapılan çalışmalar sonucunda kapatıldı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, ocaklarda el arabası, kürek ve 40 metre ray ele geçirildi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri tarafından imha edilen ocaklar, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen malzemelerle birlikte orman sınırları içerisinde yer alıyordu.

  • Van'ın değişmeyen damak tadı: Çörek
    12:44 Van'ın değişmeyen damak tadı: Çörek

    Van'da 1939 yılından itibaren üretilen ve dört mevsim tüketilen çörek, Ramazan ayında da vazgeçilmezler arasında yerini aldı. Küçük Yıldız isimli iş yerinde üretilen çöreği almak isteyen vatandaşlar ise uzun kuyruklar oluşturdu. Van çöreği, tereyağı, süt, sıvı yağ, şeker, maya, tuz ve unun karıştırılmasıyla yapılan bir lezzet olarak biliniyor. Küçük Yıldız çöreği, kalitesi ve tarihiyle Van kahvaltısının vazgeçilmezi haline gelmiştir.

  • TÜİK verilerine göre Türkiye'nin dış ticaret rakamları açıklandı
    12:27 TÜİK verilerine göre Türkiye'nin dış ticaret rakamları açıklandı

    TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'nin Şubat ayı ihracatı yüzde 13,6 artışla 21 milyar 82 bin dolar olarak gerçekleşti. İthalat ise yüzde 9,2 azalarak 27 milyar 853 milyon dolar oldu. Kayseri'nin ihracatı ise yüzde 18 artış gösterdi.

  • Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 4 maden ocağı imha edildi
    12:25 Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 4 maden ocağı imha edildi

    Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Kilimli ilçesinde ruhsatsız işletilen dört maden ocağı tespit edildi. Ocalarda ele geçirilen eşyalar, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri tarafından imha edildi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

  • Kayseri Ticaret Odası Başkanı: Şubat Ayında İhracat Yüzde 17.67 Arttı
    12:23 Kayseri Ticaret Odası Başkanı: Şubat Ayında İhracat Yüzde 17.67 Arttı

    Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17.67 artışla 314 milyon 61 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini açıkladı. Gülsoy, ihracatçı üyeleri ve ekiplerini kutlayarak destek çağrısında bulundu.

  • Ankara'daki Barajların Doluluk Oranı Açıklandı
    12:23 Ankara'daki Barajların Doluluk Oranı Açıklandı

    Ankara'da bulunan barajların toplam doluluk oranı yüzde 47,79, aktif doluluk oranı ise yüzde 40,72 olarak ölçüldü. Barajlardaki su miktarı ve tüketim göz önünde bulundurulduğunda yakın dönemde su sıkıntısı beklenmiyor.


Advertisement