Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki 3'lü İttifaka MHP'den Tepki Geldi - Son Dakika
Güncel

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki 3'lü İttifaka MHP'den Tepki Geldi

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki 3'lü ittifaka MHP'den tepki geldi MERSİN Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin nisan ayı toplantısında yapılan Belediye Encümeni seçiminde CHP, Ak Parti ve HDP'nin ittifak yapması sonucu MHP'li üyelerin encümene girememesine Meclis Başkanvekili Kerim Tufan tepki gösterdi.

21.04.2015 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki 3'lü ittifaka MHP'den tepki geldi

MERSİN Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin nisan ayı toplantısında yapılan Belediye Encümeni seçiminde CHP, Ak Parti ve HDP'nin ittifak yapması sonucu MHP'li üyelerin encümene girememesine Meclis Başkanvekili Kerim Tufan tepki gösterdi. Tufan, "Bu 3 ittifakçı parti, Mersin'de yapılacak olan hizmetlerin önünü kestiklerini bilerek yaptıklarını tahmin ediyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapılan meclis toplantısında Belediye Encümeni seçimi yapıldı. MHP'li 36, CHP'li 19, Ak Partili 18 ve HDP'li 5 üyenin tam kadro katıldığı seçimlerde 5 kişilik Belediye Encümeni seçimi gizli oyla yapıldı. Seçimde Ak Parti, CHP ve HDP'nin ittifak yapması sonucu CHP'den Bayram Gönenler 47, Mehmet Güney 44, Ak Parti'den Mehmet Sadık Türüt 43, Mustafa Turan 42 ile HDP'den Sakıp Kolancı 40 oy alarak Belediye Encümeni'ne seçildi. MHP'nin adayları Levent Dölek, Özgür Sanal ve Serdar Arslan ise yeterli oy alamayınca encümene giremedi. MHP'li bazı üyelerin de CHP'li ve Ak Partili üyelere oy verdiği ortaya çıktı.

DANIŞIKLI DÖVÜŞ

MHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısıyla orta çıkan tabloyu değerlendiren Kerim Tufan, CHP, Ak Parti ve HDP'nin koalisyon yapmasının kendilerini üzdüğünü ve şaşırdıklarını söyledi. MHP'li meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda yaptığı açıklamada, seçim gününe kadar bazı şeyler duyduklarını ancak böyle bir ittifakı beklemediklerini belirten Tufan, "Cuma gününden bu yana yüzlerce telefon aldım. 'Bu neyin koalisyonu, ittifakı, neye karşı koalisyon, amacı ne?' diye sorular aldım. Meclis çok demokratik bir şekilde işliyordu, bu güne kadar sorun çıkmadı" dedi.

Seçim sonunda yaşanacakları yaşayıp göreceklerini belirten Tufan, "CHP'nin Türkiye genelindeki siyasi arenada bu partilere bu kadar muhalefet edip, eleştirip sonra da gelip hiç yokken mecliste bu ittifaka gitmesinin anlayamadık. Demek ki bu danışıklı dövüşmüş. ya da bu çalışmadan genel merkezlerinin haberleri yok. Böyle bir politika, böyle bir siyasete ilk defa şahit oluyoruz. Üzüldük ama bu netice çıktı ortaya" diye konuştu.

ENDİŞEMİZ HİZMETLERİN ENGELLENMESİ

Oluşan sonuç ile encümende adaletsizlik yaşandığını kaydeden Tufan şunları söyledi:

"Bu 3 ittifakçı parti, sırf MHP ve Burhanettin Kocamaz'a karşı bu hareketlerini ortaya oyarken Mersin'de yapılacak olan hizmetlerin de önünü kestiklerini bilerek yaptıklarını tahmin ediyoruz. Biz karşımızda ittifaklar oluştu diye dert etmiyoruz. Bizim derdimiz Mersin'e yapılacak olan hizmetlerin engellenmesi. Meclisin bu şekilde kilitlenmesi bizim endişemiz. Mersin açısından son derece üzüldük. Encümen'de temsilde adaletsizlik ortaya çıktı. 36 üyesi olan MHP encümende temsil edilemedi. Encümende 1 yıldır ne görüldü, ne yapıldı, ne gizlendi, saklandı. Her şey ortada. Geldiler şimdi oraya, varsın olsunlar. 5 tane muhalefet temsilcisi var orada, yaşayıp görecekler. Neymiş bu kadar merak ettikleri, bu kadar ısrarla encümen istediklerini görecekler. MHP'nin saklayıp gizlediği, kapalı kapılar ardında çözdüğü bir sorun yok. Başkan birlikte yöneteceğiz derken, esprili tabirde gel şu koltuğa da sen otur değildir onun anlamı. Akıl birliği, eylem birliği, düşünce birliği ile beraber çözeceğiz anlamında demiştir bunu."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki 3'lü İttifaka MHP'den Tepki Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement