Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Spora 391 Bin TL Destek - Son Dakika
Spor

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Spora 391 Bin TL Destek

Mersin Büyükşehir Belediyesi\'nden Spora 391 Bin TL Destek

Mersin Büyükşehir Belediyesi, spora ve sporcuya destek kapsamında Türkiye’deki belediyeler arasında bir ilki gerçekleştirerek, 2015 yılında ulusal, uluslararası ve olimpik başarı elde eden sporcu, antrenör ve kulüplere 391 bin 600 lira nakdi yardım yaptı.

23.03.2016 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi, spora ve sporcuya destek kapsamında Türkiye'deki belediyeler arasında bir ilki gerçekleştirerek, 2015 yılında ulusal, uluslararası ve olimpik başarı elde eden sporcu, antrenör ve kulüplere 391 bin 600 lira nakdi yardım yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 84 sporcu, 39 antrenör ve 6 kulübe 391 bin 600 liralık nakdi yardım, 2015 Yılı Başarı Ödül Töreni'nde verildi. Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törene, Spordan Sorumlu Mersin Vali Yardımcısı Ogün Bahadır, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Hüseyin Çalışkan, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Milli Güreşçi Rıza Kayaalp ile aralarında yüksek atlamada 2012 Londra Olimpiyatları'na da katılan milli atlet Burcu Ayhan'ın da bulunduğu, 2015 yılında ulusal, uluslararası ve olimpik başarı elde eden sporcu, antrenör ve kulüp yöneticileri katıldı.

Tören, iki gün önce Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlarda, teröristlerce yola önceden döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucunda şehit olan, Mersin Vali Yardımcısı Mahmut Halal'ın kardeşi, Özel Harekat Polisi Halit Halal ve tüm şehitlere saygı duruşu ile başladı.

ÇİNTİMAR: "OLİMPİYATLARDA ATLETİZMİN GÜCÜNÜ GÖSTERECEĞİZ"

Törende, Vali Yardımcısı Ogün Bahadır, ödül alan tüm sporculara başarılar dilerken, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar yaptığı konuşmada, Mersin'in atletizmin beşiği, kuşağı ve doğum yeri olduğunu söyledi. Kendi antrenörünün de Mersin'de yetişmiş ve Erzurum'da kendilerini ortaya çıkaran Nevzat Ünlü olduğunu belirten Çintimar, "Buradan yetişen ve yetişmiş olan bütün büyük şampiyonlar, inşallah ülkemizi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da temsil edecekler. Şu an 48 sporcu olimpiyat barajını geçti ve bunların 22'si atletizm branşında. Atletizmin büyüklüğünü, gücünü Allah nasip ederse bundan sonraki olimpiyatta ve bütün şampiyonalarda hem Mersinli hem de Türkiye'nin bütün atletleri göstereceklerdir" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Kocamaz'a, spora destek verdiği için teşekkür eden Çintimar, bundan sonra da Atletizm Federasyonu olarak üzerlerine ne düşüyorsa yapacaklarını vurguladı.

KOCAMAZ: "TÜRK SPORUNUN GELİŞMESİ İÇİN GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz da konuşmasında, Türk soruna hizmet etmiş ve şanlı bayrağı göndere çektirmiş sporculara hak ettikleri ödülleri vermek için bir araya geldiklerini ifade etti. Sporun, insanları birleştiren, kaynaştıran ve milyonları içine alan en önemli aktivite olduğunun altını çizen Kocamaz, "Spor, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de değişik kesimlerin aynı duygu ve düşünceler etrafında bir araya gelmesine olanak sağlamaktadır. Milli önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bize gösterdiği yolda Mersinlilere söz verdiğimiz gibi Mersin'i spor alanında da büyütmek için gece-gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mersin'in sporda gelişimi adına düzenlediğimiz ulusal ve uluslararası spor müsabakaları ve organizasyonları ile Türk sporunun geliştirilmesi adına üzerimize düşeni layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Göğüslerini kabartan sporculara hak ettiklerini vermek için Türkiye'de bir belediye olarak ilk defa böylesine büyük ve geniş bir organizasyon düzenlemenin haklı gururunu yaşadıklarını da belirten Kocamaz, "Türk sporu çok zor bir dönemden geçmektedir. Gerek ulusal gerekse amatör liglerde mücadele eden takımlarımız mali sıkıntılar yaşamaktadır. Biz de değerli sporcularımıza destek olmak ve gençlerimizi spora özendirmek adına sizleri ödüllendiriyoruz. 6 spor kulübü, 39 antrenör ve 84 sporcuya verilecek olan toplam 391 bin 600 liralık ödülle tüm gençlerimizi spora teşvik ediyoruz. Türk sporunun gelişmesi için çalışan sporcularımıza başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Kocamaz ve diğer protokol üyeleri, atletizmden atıcılığa, bokstan eskrime, güreşten muay thaiye kadar birçok dalda başarı elde eden sporculara tek tek ödüllerini verdiler. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Spora 391 Bin TL Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement