Mersin Çamlıyayla İğne Oyası Festivali'ne Büyük İlgi - Son Dakika
Kültür Sanat

Mersin Çamlıyayla İğne Oyası Festivali'ne Büyük İlgi

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde düzenlenen 4'üncü İğne Oyası Festivali büyük ilgi gördü.

04.08.2018 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde düzenlenen 4'üncü İğne Oyası Festivali büyük ilgi gördü.

Festival, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Aksoy ve vatandaşların katıldığı yürüyüş ile başladı. İğne oyasının Çamlıyayla'nın kültürü olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Bu el sanatı geçmişten geleceğe taşınan çok önemli bir gelenektir. Çamlıyayla da Türkiye'nin en özel ve güzel ilçelerinden biridir. Bu güzel yaylanın doğal güzelliklerinin ve içinde barındırdığı el işe ürünlerinin ve kültürünün korunması gerekir" dedi.

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı ise Çamlıyayla denildiği zaman akla ilk olarak iğne oyasının geldiğini ifade etti.

Milletvekili Baki Şimşek de festivale katılanların iğne oyası örneklerinden satın alarak emekçi kadınlara destek olmalarını istedi.

Konuşmaların ardından Tepebağlı tarafından katılımcılara plaket takdim edildi. Mersin Olgunlaşma Enstitüsü'nün mankenlerinin sergilediği Yörük, Selçuklu ve Osmanlı temalı 48 parçalık defile büyük beğeni topladı. Etkinlik kapsamında sahne alan müzik grupları da katılımcılara keyifli dakikalar yaşatırken, coşku Atilla Yılmaz'ın şarkılarıyla zirve yaptı. Ayrıca iğne oyası yapan kadınların çalışmaları katılımcılar tarafından ilgiyle incelendi.

Mersin Çamlıyayla İğne Oyası Festivali\'ne Büyük İlgi
Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Mersin Çamlıyayla İğne Oyası Festivali'ne Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement