Mersin Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda Çalışmalar Durdu İddiası - Son Dakika
Ekonomi

Mersin Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda Çalışmalar Durdu İddiası

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda çalışmalar durdu iddiasıMERSİN'in Tarsus ilçesinde temeli 2013'te atılan Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının yüklenicisi Bayburt Grup'un ödenek yetersizliği nedeni ile 750 işçiyi işten çıkardığı ve bu nedenle inşaattaki çalışmaların durduğu...

03.10.2018 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda çalışmalar durdu iddiası

MERSİN'in Tarsus ilçesinde temeli 2013'te atılan Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının yüklenicisi Bayburt Grup'un ödenek yetersizliği nedeni ile 750 işçiyi işten çıkardığı ve bu nedenle inşaattaki çalışmaların durduğu öne sürüldü.

Şantiye sahasında toplanıp yaklaşık 3 aydır maaş alamadıklarını ve şirket araçlarına yazılan cezaların dahi ödenmediğini iddia eden işçiler, yaklaşık 750 kişinin işten çıkartıldığını iddia etti.

Temeli 2013'te atılmasına rağmen çeşitli sebeplerle sekteye uğrayan havalimanı inşaatındaki çalışmalar, 2017 Nisan ayında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik'in katıldığı temel atma töreni ile yeniden başlamış, Bakan Arslan, yılda 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağı planlanan havalimanını 29 Ekim'de açmak istediklerini söylemişti.

Mersin Çukurova Bölgesel Havalimanı\'nda Çalışmalar Durdu İddiası
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Mersin Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda Çalışmalar Durdu İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement