Mersin'de 12 Kişinin Öldüğü Tren Faciasında Duruşma Karar İçin Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Mersin'de 12 Kişinin Öldüğü Tren Faciasında Duruşma Karar İçin Ertelendi

Mersin\'de 12 Kişinin Öldüğü Tren Faciasında Duruşma Karar İçin Ertelendi

Mersin'de 12 kişinin ölümü 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tren faciasıyla ilgili açılan dava karara kaldı.

17.06.2015 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de 12 kişinin ölümü 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tren faciasıyla ilgili açılan dava karara kaldı.

Geçen 20 Mart'ta merkez Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu Mahallesi'ndeki hemzemin geçitte meydana gelen kazada, Mersin'den Adana yönüne giden 62028 sefer sayılı yolcu treninin, Fahri Kaya yönetimindeki 33 M 1104 plakalı minibüse çarpması sonucu Sinan Özpolat, Oğuzhan Beyazıt, Mine Serten, Onur Adlı, Ayhan Akkoç, Mehmet Akşam, Ünal Acar, Harun Salık, Cavit Yılmaz, Kenan Erdinç, Mustafa Doygun ile Halil Demir yaşamını yitirirken; sürücü Fahri Kaya ile araçta bulunan Servet Çelik ve Uğur Ateş yaralandı. Olayın ardından düzenlenen iddianamede yer alan bilirkişi raporuna göre, bariyer görevlisi 28 yaşındaki Erhan Kılıç'ın yüzde 60, TCDD'nin yüzde 30, servis şoförü Fahri Kaya'nın yüzde 10 kusurlu olduğu belirtilirken, Kılıç ve Kaya hakkında taksirle ölüm ve yaralamaya neden olmak suçundan 15 yıla kadar ağır hapis istemiyle dava açıldı.

Mersin 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar bariyer görevlisi Erhan Kılıç ve minibüs sürücüsü Fahri Kaya ile kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmada, kazaya ilişkin Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu İstanbul Trafik İhtisas Dairesi'nden gönderilen rapor okundu. Raporda, Kılıç'ın bariyeri zamanında indirmediği için asli kusurlu, sürücü Fahri Kaya'nın ise hemzemin geçide geldiğinde gerekli kontrolleri yapmadığı için tali kusurlu olduğu vurgulandı.

Sanık Fahri Kaya, son savunmasında, gelen treni görme şansının olmadığını savundu. Görevli Kılıç ise minibüs sürücüsü Kaya'nın hemzemin geçitte önce durup, sonra kontrollerini yapmış olması halinde kazanın meydana gelmeyeceğini ileri sürdü. Mahkeme heyeti, davayla ilgili karar vermek üzere duruşmayı erteledi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de 12 Kişinin Öldüğü Tren Faciasında Duruşma Karar İçin Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement