Mersin'de, 3 İşçinin Öldüğü Yangın - Son Dakika
Yerel

Mersin'de, 3 İşçinin Öldüğü Yangın

Yangında hayatını kaybeden işçilerin aileleri, cenazelerin bir an önce kendilerine teslim edilmesini istedi Yangında hayatını kaybeden Murat Bulut'un annesi: "2 kızımı daha önce narenciye fabrikasına giderken trafik kazasında kaybettim. Onların acısını unutamamışken bir de oğlumu çalışmaya gittiği fabrikada.

10.02.2015 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli ilçesindeki narenciye paketleme fabrikasının yatakhanesinde çıkan yangında ölen 3 işçinin aileleri, cenazelerin bir an önce teslim edilmesini bekliyor.

İlçeye bağlı Küstülü Mahallesi'nde oturan Umut Gönül'ün babası Osman Gönül, cenazelerin 5 gündür Erdemli Devlet Hastanesi morgunda bekletildiğini hatırlattı.

DNA örneklerinin Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini ve oradan çıkan sonuç doğrultusunda cenazelerini teslim alacaklarını belirten baba Gönül, "Çocuğumuzun DNA kimlik tespiti için hala bir haber alınamadı. Çocuğumuz, ateşte yandı, soğukta bekliyor. Biz bu acıya nasıl dayanalım? Oğlumuzun cenazesinin bir an evvel verilmesini istiyoruz" dedi.

Annesi Eşe Gönül ise gözyaşları içinde "O benim umudumdu. Çocuğum artık yok, cenazesini dahi alamıyoruz. Hiç kimse arayıp sormuyor. DNA sonuçlarının bir an önce çözüme kavuşup, bize bildirilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Yangında hayatını kaybeden diğer işçi Mücahit Ünal'ın babası Hasan Ünal ise oğullarının yanarak ölmesiyle başlayan acılarının cenazeyi alamamakla daha da arttığını belirtti.

Daha önce de 2 kızını kaybetti

Yangında hayatını kaybeden Murat Bulut'un babası Niyazi Bulut da cenazelerin hala morgda bekletilmesinden acı duyduğunu söyledi.

Bulut, 1997 yılında Şengül ve Hatice Bulut adındaki 2 kızının da Tarsus'ta narenciye fabrikasına çalışmaya giderken geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybettiğini ve şimdi de bir oğlunun narenciye paketleme tesisinde yanarak can verdiğini dile getirdi.

Anne Fatma Bulut ise "2 kızımı daha önce  narenciye fabrikasına giderken trafik kazasında kaybettim. Onların acısını unutamamışken bir de oğlumu çalışmaya gittiği fabrikada yanarak kaybettim. Buna yürek dayanmaz. Ağlamaktan göz pınarlarım kurudu. Çocuklarımın acılarına dayanmak çok güç. Dram içinde dram yaşıyoruz. Bu acıya nasıl dayanırım bilmiyorum" dedi.

Öte yandan, Erdemli Devlet Hastanesi Başhekimi Yahya Efe ise AA muhabirine, cenazelerin DNA örneklerinin Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini ve oradan gelecek sonuç doğrultusunda cenazeleri ailelere teslim edebileceklerini söyledi.

Arpaçbahşiş Mahallesi Yeniyol mevkisinde bulunan narenciye paketleme fabrikasının bahçesindeki yatakhanede 5 Şubat 2015'te yangın çıkmış, 3 işçi hayatını kaybetmiş, 6 işçi yaralanmıştı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'de, 3 İşçinin Öldüğü Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement