Mersin'de Asayiş - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Asayiş

Mersin'de polis ekiplerinin 2 haftalık çalışmasında çok sayıda suçlu gözaltına alınırken, çok miktarda da silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

13.09.2018 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de polis ekiplerinin 2 haftalık çalışmasında çok sayıda suçlu gözaltına alınırken, çok miktarda da silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerinin, 27 Ağustos ile 10 Eylül tarihleri arasında yaptıkları çalışmalarda çok sayıda suçlu yakalandı.

Ekipler, Mesudiye Mahallesi'nde kasten yaralama olayına karıştıktan sonra olay yerinden kaçan şüphelinin M.A, olduğunu belirleyerek gözaltına alırken, Çamlıbel Sistem Tıp Merkezi yanında yaralama olayına karışıp olay yerinden kaçan şüphelinin de F.Y. olduğunu belirleyerek gözaltına aldı.

Özgürlük Mahallesi'nde meydana gelen elektrikli bisiklet hırsızlığıyla ilgili olarak yapılan çalışmada da olayı gerçekleştiren G.K. ve çalıntı bisikleti 100 lira karşılığında satın alan B.A da ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Ayrıca, Karaduvar sahilinde araçtan havaya ateş açarak ilerleyen şüpheli şahısla ilgili yapılan çalışmada ise şüpheli kullanmış olduğu araçla birlikte gözaltına alındı. Yapılan aramada üzerinde 1 kurusıkı tabanca, tabancaya ait 1 şarjör ve 1 boş kovan ele geçirildi. Araçta bulunan N.A ve Y.İ de gözaltına alındı.

Ekipler, Nusratiye Mahallesi Cengiz Topel ilköğretim okulu civarında elindeki pompalı tüfekle havaya ateş açan Y.C'yi yaşanan kovalamacanın ardından yakalanırken, yapılan araştırmada şüphelinin 12 ayrı suçtan sabıkasının olduğu belirlendi.

Evci Mahallesi Kızılkaya Küme Evlerinde meydana gelen işyeri kurşunlama olayını gerçekleştirip kaçan şahsın H.B. olduğunu tespit eden ekipler, şüpheliyi gözaltına aldı.

Öte yandan, Camişerif Mahallesi'nde bulunan bir masaj salonunda meydana gelen cinayeti araştıran ekipler, olayı maktülün eski eşi A.Y'nin işlediğini belirleyip, şüpheliyi yakaladı.

Toroslar Mahallesi Zeytinli Sokakta H.C. isimli şüpheliye ait ikamette yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca, tabancaya ait 2 şarjör, 25 adet dolu fişek ile 1 adet ruhsatsız otomatik pompalı tüfek ve tüfeğe ait 1 kartuş ele geçirildi. Zanlılar gözaltına alındı.

Uyuşturucu madde ticareti yapan kişiler yönelik yapılan çalışmalarda da Hal Mahallesi'nde Ö.D'nin evinde yapılan aramada 1 kilo 250 gram toz esrar ele geçirildi. Ayrıca, İ.E'nin üzerinde 10 gram, A.A'nın üzerinde ise 30 gram kubar esrar bulundu. Şüpheliler gözaltına alındı.

Kaçakçılık konularında yapılan çalışmalarda A.M.E'den 500 paket, S.D'den 170 paket, A.Ş. ve S.T. isimli şüphelilerden 820 paket, H.B. isimli şüpheliden de 390 paket olmak üzere toplamda bin 880 paket gümrük kaçağı sigara ile H.E. isimli şüpheliden 14 litre kaçak alkol ele geçirildi. Ekipler, şüphelileri gözaltına aldı.

Şüpheli şahıslarla ilgili yapılan çalışmalarda da evden hırsızlık, cinsel saldırı, cinsel taciz suçlarından F.Ç, S.O, F.Ö, A.D.S ve Y.K isimli 5 şüpheli gözaltına alındı.

Ayrıca, Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumundan firar eden aynı zamanda uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti suçundan biri 8 yıl 4 ay bir diğeri 5 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezaları bulunan M.E.Ç ve O.Ü isimli iki firari mahkum da yakalandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersin'de Asayiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement