Mersin'de Haydn Quartett Rüzgarı Esti - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Haydn Quartett Rüzgarı Esti

Mersin\'de Haydn Quartett Rüzgarı Esti

Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahne alan dünyaca ünlü müzik topluluğu Haydn Quartett, Mersinlilere muhteşem bir gece yaşattı.

16.05.2016 02:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında sahne alan dünyaca ünlü müzik topluluğu Haydn Quartett, Mersinlilere muhteşem bir gece yaşattı.

Mersin Üniversitesi Yenişehir Kampüsü Nevit Kodallı Sahnesi'nde müzikseverlerle buluşan sanatçılar, seslendirdikleri eserlerle hayranlık uyandırdı. Başta Avrupa olmak üzere, Kuzey ve Güney Amerika ile Asya ülkelerinde sayısız konserler vererek göz dolduran dünyanın önde gelen yaylı çalgılar topluluklarından Haydn Quartett, Franz Schubert'ten 'Allegro assai', Ludwig van Beethoven'dan 'Allegro con brio', 'Adagio ma non troppo' ve Josep Haydn'dan 'Allegro con spirito' gibi önemli eserleri seslendirdi.

1'inci kemanda Frizt Kircher, ikinci kemanda Martin Kocsis, viyolada Gerswind Olthoff ve çelloda Nikolai New'den oluşan grup, davetlilere müzik dolu bir gece yaşattı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan sanatçılar, alkış yağmuru eşliğinden sahneden ayrıldı.

Görüntü Geçiliyor

Haber - Kamera İbrahim MAŞE/ MERSİN, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Haydn Quartett Rüzgarı Esti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement