Mersin'de Hdp 4. Sıra Adayının Gözaltına Alınması Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Hdp 4. Sıra Adayının Gözaltına Alınması Protesto Edildi

Mersin\'de Hdp 4. Sıra Adayının Gözaltına Alınması Protesto Edildi

HDP’liler, Mersin’de düzenlenen şafak operasyonunda, aralarında HDP Mersin 4. sıra milletvekili adayı İkram Vuran’ın da bulunduğu 7 kişinin gözaltına alınmasını protesto ettiler.

07.10.2015 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'liler, Mersin'de düzenlenen şafak operasyonunda, aralarında HDP Mersin 4. sıra milletvekili adayı İkram Vuran'ın da bulunduğu 7 kişinin gözaltına alınmasını protesto ettiler. HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, "Bugün 7 arkadaşımız hukuk dışı ve ahlak dışı bir yapılanma ile gözaltına alınmıştır" derken, Mersin Milletvekili Çilem Öz ise gözaltı sayısının 9'a yükseldiğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekilleri Dengir Mir Mehmet Fırat ve Çilem Küçükkeleş Öz ile HDP il yöneticileri ve bir grup partili, il binası önünde toplanarak, Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bu sabah önceden belirlenen adreslere eş zamanlı düzenledikleri operasyonu protesto ettiler. HDP'liler, operasyonda, aralarında HDP'nin Mersin'de 4. sıradan aday gösterdiği İkram Vuran'ın da bulunduğu 7 kişinin gözaltına alınmasına sloganlar atarak tepki gösterirken, Milletvekili Öz, açıklama sırasında aldıkları bilgiye göre gözaltına alınanların sayısının 9'a yükseldiğini belirtti.

HDP Mersin İl Eş Başkanı Selman Günbat, protesto eyleminde yaptığı konuşmada, her gün yapılan şafak operasyonlarıyla mücadele edilenlerin bir şekilde gözaltına alındıklarını, tutuklandıklarını belirterek, sıkıyönetimi aratmayan, olağanüstü dönemleri geride bırakan bir süreci yaşadıklarını öne sürdü. Yapılan operasyonların siyasi olduğunu öne süren Günbat, son dönemde yaşananlarla ilgili alınan siyasi kararların geri çekilmesini ve halkların bir arada yaşama tutkusuna saygı gösterilmesini istedi. Bugün de aralarında milletvekili adayının da bulunduğu 7 kişinin gözaltına alındığını dile getiren Günbat, bu operasyonların sistemli yapıldığını da iddia etti.

"7 ARKADAŞIMIZ HUKUK VE AHLAK DIŞI BİR YAPILANMA İLE GÖZALTINA ALINMIŞTIR"

İl Eş Başkanı Didar Gül'ün hazırlanan basın açıklamasını okumasının ardından bir konuşma yapan Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ise AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert ifadelerle yüklendi. AK Parti'nin, 2011 seçimlerinden sonra ülkeyi giderek otoriter bir sistem içinde yönetme çabası içinde olduğunu ve ülkenin bu nedenle bir çıkmaza girdiğini öne süren Fırat, 7 Haziran seçimlerinden sonra da diktatörlüğe doğru giden ve ahlaki değerlerin ortadan kalktığı bir süreç yaşandığını söyledi. Fırat, "Eğer asgari ahlak değerleri dahi ortadan kaldırılıyorsa artık ülke bir uçuruma doğru gidiyor. Hem ülke içerisinde hem ülke dışında bunun bariz örneklerini her gün yaşıyoruz, görüyoruz" dedi.

Öldürülen bir örgüt üyesinin boynundan iple bağlanarak zırhlı araçla sürüklenmesini ve vatandaşların beyaz bayrakla sokağa çıkmalarını örnek gösteren Fırat, "Bunlar hukuk dışılık değil, bunlar gayri ahlakiliktir. Bugün diğer illerde yapıldığı gibi 7 arkadaşımız hukuk dışı ve ahlak dışı bir yapılanma ile gözaltına alınmıştır. Bu, toplumun terörize edilmesidir. Devlet görevlilerinin şunu unutmamaları lazım; dönüp hapishanelere baksınlar, düne kadar kol kola oldukları, onlardan medet umdukları emniyet güçlerinin bugün hapishanede olduğunu ve bu hapishaneye sokan iradenin de dün ortakları tarafından icra edildiğini unutmasınlar. Çünkü hukuksuzluğun ve ahlaksızlığın mutlaka sona ereceği bir gün olacaktır. Bu ülkenin yöneticilerini uyarmak istiyorum. Bir gün mutlaka bu ülkede hukuk hakim olacaktır ve hukukun hakim olduğu bir sistemde de mutlaka hukuka aykırı davrananlar hesap verecektir" diye konuştu.

"1 KASIM'DA AKP, 7 HAZİRAN'DA ALDIĞI SONUÇLARIN ALTINDA BİR SONUÇ ALACAK"

AK Parti'nin inişinin başladığını da öne süren Fırat, şöyle devam etti:

"Siyasi olarak bir kurumun ölümünü izliyoruz. Bu inişi ne yaparlarsa yapsınlar durdurabilmeleri mümkün değildir. bir süre sonra şunu göreceğiz ki, AKP bir tabela partisi olmak durumuyla karşı karşıya kalacaktır. 1 Kasım günü akşamı sandıklar açıldığında AKP'nin 7 Haziran'da aldığı sonuçların da altında bir sonuçla karşı karşıya kalacağı kesindir. Ama bir şeyin hesabını veremeyecekler. 7 Haziran sonrasında şehit düşen emniyet güçleri olsun, sivil halk olsun, genç olsun, kadın olsun, bunun hesabını mutlak surette vereceklerdir."

Milletvekili Çilem Öz de açıklama sırasında kendilerine gelen bilgiye göre, bugünkü operasyonda gözaltına alınanların sayısının 9'a yükseldiğini belirtti.

Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Hdp 4. Sıra Adayının Gözaltına Alınması Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement