Mersin'de İş Yerlerine Fiyat Etiketi Denetimi - Son Dakika
Ekonomi

Mersin'de İş Yerlerine Fiyat Etiketi Denetimi

Mersin'in Tarsus Belediyesi ile Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Akdeniz Belediyesi ekipleri, gıda ürünleri satan iş yerlerinde fiyat etiketlerini denetledi.

04.10.2018 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus Belediyesi ile Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Akdeniz Belediyesi ekipleri, gıda ürünleri satan iş yerlerinde fiyat etiketlerini denetledi.

Tarsus Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, yüksek fiyat farkı taşıyan ürünlerin tespit edilmesi için zabıta ekiplerince, ilçe genelinde denetim yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, "Dövizdeki kur artışlarını bahane edip stoktaki veya aldığı ürünleri fahiş fiyatlarla piyasaya sürüp vatandaşların ekonomik haklarını gasbetmeye çalışanlara asla izin vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre de son haftalarda özellikle marketlerde satılan gıda ürünlerinde görülen fiyat dalgalanmalarına karşı harekete geçildi.

İlçede, zabıta ekipleri ve Ticaret İl Müdürlüğü'nden bir görevliyle birlikte, Tüketici Haklarının Korunması ile ilgili 6502 sayılı kanun kapsamında yapılan denetimlerde ruhsat, etiket, son tüketim tarihi, genel temizlik, ambalaj ve gramaj kontrolleri, ürünlerin reyon fiyatı ile kasa fiyatının uyuşup uyuşmadığı gibi konularda kontroller yapıldı.

Reyon fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olan iş yerleri hakkında tutanak da tutan ekipler, fırınlardaki kontrollerde de Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin kararıyla, 200 gram ekmeğin fiyatının 1 lira 25 kuruştan, 1 liraya düştüğünü de hatırlatarak, işletmecilere uyarılarda bulundu.

Denetimlerde, 200 gramın altında çıkan ekmeklere el konulurken, ekmekler makbuz karşılığında huzurevine bağışlandı.

Açıklamasında görüşlerine yer verilen Belediye Başkan Vekili Kaymakam Muhittin Pamuk, "Ülkemiz ekonomisine zarar veren, vatandaşlarımızın cebine göz dikerek haksız kazanç elde etmek isteyenlere, halkın sağlığını hiçe sayıp hijyen koşullarına aykırı hareket eden iş yerlerine karşı ilgili mevzuatlar çerçevesinde gereken yasal yaptırımlar uygulanacaktır. Bu nedenle, gerek gıda fiyatlarına keyfi zam yapanlar, gerekse stok yapan kişilere karşı, Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimiz tarafından başlatılan denetim ve kontroller aralıksız sürecektir." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mersin'de İş Yerlerine Fiyat Etiketi Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement