"Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi"nin sahaya yansıtılmasının önemi ele alındı - Son Dakika
Güncel

"Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi"nin sahaya yansıtılmasının önemi ele alındı

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) Başkanı Çağdaş Korkmaz, "Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi"nin doğru şekilde sahaya aktarılmasının ülkeye önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

08.06.2022 18:52  Güncelleme: 22:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) Başkanı Çağdaş Korkmaz, "Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi"nin doğru şekilde sahaya aktarılmasının ülkeye önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Korkmaz, bir otelde düzenlenen "Anadolu Buluşmaları" etkinliğinde, enerjiye ulaşmanın tüm ülkeler için önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'de enerjinin yüzde 33'ünün sanayi ve ulaşımda, yüzde 80'inin ısıtma ve soğutmada kullanıldığını aktaran Korkmaz, "Toplam yapı stoku düşünüldüğünde yüzde 15 oranında Enerji Kimlik Belgesi alındığını görüyoruz. Önümüzdeki dönemde yeni gelişmeler ve desteklerle bunun daha da yukarıya çıkmasını bekliyoruz. Enerji verimliliğiyle ilgili birçok alanda katkı sağlanıyor." dedi.

Korkmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi"ne değinerek, "Destek paketinin doğru şekilde sahaya aktarılması ve kullanılması ülkemize önemli katkılar sağlayacaktır. Tüketicilere bizlerin yön göstermesi gerekiyor." diye konuştu.

"Isı yalıtımı uygulamalarının yaygınlaştırılması gerekiyor"

VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin de Türkiye'deki konutların yüzde 85'inin Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Özellikle enerjideki dışa bağımlılığı azaltmak için yeni inşa edilen ve mevcut binalarda ısı yalıtımı uygulamalarının mutlak suretle yaygınlaştırılması gerekiyor. Ülkemizdeki 25 milyona yakın konutun yüzde 70'ten fazlasında ısı yalıtımı bulunmuyor. Yükselen enerji faturaları karşısında ısı yalıtımı tüketicilerin kurtarıcısı olarak karşımıza çıkıyor. Isı yalıtımı yapan bina sahipleri, faturalarında yüzde 50'ye varan tasarruf elde edebiliyor. Bu avantajları doğru politikalarla bir fırsata dönüştürmeliyiz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ( MTSO) Ayhan Kızıltan ve Dünya Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar da etkinlikte konuşma yaptı.

"Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi"nin sahaya yansıtılmasının önemi ele alındı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi'nin sahaya yansıtılmasının önemi ele alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.

  • İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:14 İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanistan unsurlarınca geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmeni kurtardı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı
    23:13 Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Ferhat Göçer, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Katılımcılar, Göçer'in şarkılarına eşlik ederken, dinleyiciler ise performansı cep telefonlarıyla kaydetti ve konser sonunda sanatçıyı alkışladı.


Advertisement