Mersin'de Kuvayı Milliye Derneği'ne Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Kuvayı Milliye Derneği'ne Suç Duyurusu

Mersin'de, "Demokrasi Güçleri" Adı Altında Biraraya Gelen Çeşitli Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Kur'an ve Silah Üzerine Yapılan Yeminde Anayasa'nın Onlarca Maddesinin İhlal Edildiğini İleri Sürerek, Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı Fikret Karadağ ve Beraberindekiler Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu.

14.02.2007 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de, "Demokrasi Güçleri" adı altında biraraya gelen çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Kur'an ve silah üzerine yapılan yeminde Anayasa'nın onlarca maddesinin ihlal edildiğini ileri sürerek, Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı Fikret Karadağ ve beraberindekiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

ÖDP, DTP, EMEP ve SDP gibi siyasi partiler ile Halkevleri, 78'liler Derneği, SES, Eğitim-Sen ve İHD temsilcilerinden oluşan "Demokrasi Güçleri", bu sabah Mersin Adliyesi'ne gelerek, Kuvayı Milliye Derneği için hazırladıkları suç duyurusunu Cumhuriyet Savcılığı'na verdi. Suç duyurusu öncesi adliye önünde "Demokrasi Güçleri" adına açıklama yapan İHD Mersin Şube Başkanı Celal Sonuvar, Susurluk, Şemdinli ve Nevruz sonrası yaşanan bayrak provokasyonu olayları aydınlatılmış olsaydı, bugün Hrant Dink'in yaşıyor olacağını ve birilerinin çıkıp da "13 bin 500 hain kurum ve kişi var" diyerek Anayasa'yı açıkça ihlal edemeyeceğini savundu.

Yaşanan gelişmelerin kendilerini endişelendirdiğini belirten Sonuvar, "2005 yılı Nevruz'u sonrası yaşanan bayrak provokasyonuyla başlatılan ırkçı, şoven dalga halen devam etmektedir. Bunun son örneğiyle maalesef ilimizde karşılaştık. Bu ülkenin sahipleri olduklarını iddia eden Kavayı Milliye Derneği Başkanı Emekli Albay Fikret Karadağ ve beraberindekiler, Başbakan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın da ifade ettiği gibi Anayasa'nın ve yasaların onlarca maddesini ihlal edecek şekilde silah ve Kur'an-ı Kerim'e el basarak ölme ve öldürme yemini etmişlerdir. Bizler Mersin Valiliği ve Mersin Cumhuriyet Savcılığı'nı göreve davet etmek için suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

(HK-MT-SN-SN-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Kuvayı Milliye Derneği'ne Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement