Mersin'de Türkmen Şöleni - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Türkmen Şöleni

Mersin\'de Türkmen Şöleni

Mersin’in Erdemli Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Türkmen Şöleni’nin bu yıl 29’uncusu gerçekleştirildi.

13.05.2018 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Türkmen Şöleni'nin bu yıl 29'uncusu gerçekleştirildi.

Talat Göktepe Çamlığı'ndaki şölen mehter eşliğinde yürüyüşle başladı. Mehter takımının konseri ve ardından Ankara Seymenler grubunun gösterisi çamlığı dolduran Yörük Türkmenler tarafından ilgiyle izlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile birlik ve beraberlik için dua edilmesinin ardından konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli'deki Yörük Türkmenler sayesinde bu yıl 29'uncusu gerçekleştirilen şölenin sonuna kadar süreceğini söyledi. Tollu, "Büyük Atatürk, 'Gidin Toroslara bir bakın, Toroslar'da bir Yörük çadırı görürseniz, dumanı da tütüyorsa bu milleti kimse yenemez' diyor. Biz büyük Atatürk'e çok şeyler borçluyuz. Bu toprakların her bir yanından şüheda kanı fışkırıyor. Biz bu vatanı bize emanet eden şühedalarımıza çok şeyler borçluyuz. Onlara borcumuzu ödememiz lazım. Onlara borcumuzu ödemenin bir numaralı metodu işimizi iyi yapmaktan, mükemmel yapmaktan, en iyisi olmaktan geçer" dedi.

Erdemli Belediyesi olarak 9 yıldır emaneti en iyi şekilde taşıdıklarını ifade eden Tollu, "9 yıllık süreçte Allah'a binlerce kere şükürler olsun ki Erdemli'yi gezdiğinizde Erdemli'nin her bir karış toprağında Erdemli Belediyesinin çalışanlarının alın teri, göz nuru hizmetlerini görürsünüz. Erdemli'yi tek tek incelediğinizde ayaktaki tüm eserlerin son 9 yılda meydana geldiğini müşahede etmek gerçekten mümkün. Çünkü biz belediyeciyiz ve bu işi bilerek yapıyoruz. Allah'ın rızası ve sizlerin dualarınızla yapıyoruz" diye konuştu.

Şölene katılan Erdemli Kaymakamı Avni Kula ise etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu şölen 29.'su değil, 129'uncusu, 329'uncusu Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayaktayken şanlı bayrağı dalgalanırken, vatanımız hür ve bağımsızken, yine binlerce yıl devam eder" dedi.

Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın da kısa konuşmalarının ardından şölen, sanatçı Farhat Göçer'in en sevilen parçalarını Yörük Türkmenler için söylediği konserle devam etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Türkmen Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
    11:04 Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

    Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde bir tarlada yakılan meyve dallarından sıçrayan ateş sonucu çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı. Gölpazarı Kaymakamlığı, yangınların ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirterek vatandaşlara ateş yakmama konusunda uyarıda bulundu.

  • Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi
    11:04 Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi

    Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanlığına Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen yeniden seçildi. Gülen, sektörün sürdürülebilirliğini sağlamak ve sigortalılık oranlarını artırmak için çalışacaklarını belirtti. Sigorta sektöründe yaşanan zorluklara rağmen prim üretimi 2023'te 483 milyar liraya ulaştı ve sektörün aktif büyüklüğü 1,4 trilyon lirayı aştı. Gülen, 2024 beklentileri arasında 740 milyar lira civarında prim üretimi ve 1,3 trilyon liraya yakın bir fon büyüklüğü hedeflediklerini ifade etti.

  • Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı
    11:03 Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı

    Küratörlüğünü Zeynep Öztürk'ün üstlendiği ressam Orhan Umut'un 50 eserinden oluşan 'Gece Görüşü' sergisi, DG Art Gallery & Projects'de ziyaretçilere açıldı. Serginin adı, gece temalı resimlerden esinlenilerek konuldu. Sergi, 11 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

  • Eskişehir'de 163 Bin TL Değerinde Hırsızlık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı
    11:02 Eskişehir'de 163 Bin TL Değerinde Hırsızlık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, farklı ilçelerde gerçekleştirilen 3 ayrı hırsızlık olayının şüphelileri olan S.C. ve Z.F. isimli şahıslar yakalanarak adliyeye sevk edildi. Toplam değeri 163 bin TL olan hırsızlık olaylarına ilişkin olarak başlatılan çalışmalarda şüphelilerin kimlik bilgileri tespit edildi.

  • Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi
    11:01 Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi'nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, 'Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil' açıklaması yaptı.


Advertisement