MERSİN'DE YANGINLARA MÜDAHALE SÜRÜYOR - Son Dakika
Güncel

MERSİN'DE YANGINLARA MÜDAHALE SÜRÜYOR

MERSİN'in Aydıncık ve Silifke ilçelerinde 4 gündür devam eden yangınlara ekiplerin müdahalesi sürüyor.

31.07.2021 12:50  Güncelleme: 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN'in Aydıncık ve Silifke ilçelerinde 4 gündür devam eden yangınlara ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Aydıncık ve Silifke ilçelerinde 4 gündür devam eden orman yangınlarına Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre illerden takviye gelen itfaiye ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü'nün toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) ile vatandaşların müdahalesi devam ediyor. Ekipler, aralıksız olarak yoğun bir çaba sarf ederken günün ilk ışıklarıyla birlikte söndürme helikopterleri de yeniden müdahaleye başladı.

Bu arada, yurdun farklı bölgelerinden de vatandaşlar yangın bölgeleri için seferber oldu. Ekiplere zorlu mücadelelerinde destek olmak isteyen vatandaşlar, kendi aralarında topladıkları ihtiyaç malzemeleri ile kargolarla bölgeye ulaştırıyor. Su, ayran ve meşrubat, simit, meyve, sebze ve hijyen malzemeleri hem ekiplere hem de vatandaşlara dağıtılıyor.

Bu arada, AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Mersin AFAD İl Müdürlüğü'nden 3 araç ve 10 personel bölgede görevlendirilmiştir. Ayrıca Ankara, Niğde ve Karaman illerinden Mersin Valiliği ile eşgüdüm halinde 9 arazöz, 1 itfaiye aracı ve 1 su tankeri bölgeye sevk edilmiştir. Barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak Aydıncık'ta 135, Gülnar'da 500 ve Bozyazı'da 60 kişilik olmak üzere toplamda 695 kişilik kapasite hazırlanmıştır. Hasar tespit çalışmaları amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 3 araç ve 6 personel görevlendirilmiştir" denildi.

MERSİN\'DE YANGINLARA MÜDAHALE SÜRÜYOR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MERSİN'DE YANGINLARA MÜDAHALE SÜRÜYOR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement