Mersin'deki Kadın Üreticiler, Tarsus Kültür Parkı ve Yoğurt Pazarında Stant Açtı - Son Dakika
Yaşam

Mersin'deki Kadın Üreticiler, Tarsus Kültür Parkı ve Yoğurt Pazarında Stant Açtı

Mersin\'deki Kadın Üreticiler, Tarsus Kültür Parkı ve Yoğurt Pazarında Stant Açtı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üretici kadın stantlarını Tarsus Kültür Parkı ve Yoğurt Pazarı'nda kurdu. Kadın üreticilerin yanı sıra, deprem felaketinin ardından Hatay'dan gelen kadın üreticiler de stantlarda yer aldı. Üretici kadın stantları, bundan sonra her Çarşamba Tarsus Kültür Merkezinde, her Cuma'da Yoğurt Pazarında periyodik olarak kurulacak.

29.05.2023 10:03  Güncelleme: 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin birçok noktasında açtığı üretici kadın stantlarını, bu kez de Tarsus Kültür Park ile Yoğurt Pazarında kurdu. Büyük ilgi gören stantlarda Mersin'deki kadın üreticilerin yanı sıra, deprem felaketinin ardından Hatay'dan kente gelen kadın üreticiler de yer aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi koordinesinde kentin dört bir yanında açılan üretici kadın stantları, bu kez de Tarsus Kültür Park ile Yoğurt Pazarı'nda kuruldu. Stantlarda Mersin'deki kadın üreticilerin yanı sıra, deprem felaketinin ardından Hatay'dan kente gelen kadın üreticiler de yer aldı. Üretici kadın stantları, bundan sonraki süreçte her Çarşamba Tarsus Kültür Merkezinde, her Cuma'da Yoğurt Pazarında periyodik olarak kurulacak. Yoğurt Pazarında kurulan stantlarda, Hatay'ın meşhur lezzetlerinden Tarsus'un Karakuş tatlısına, Gülnar'ın nohudundan Mut'un zeytinyağına, bal ürünlerinden hediyelik eşyalara kadar birçok el emeği ürün Mersinlilerle buluşturuldu.

"El emeği ürünlerimiz, bu stantlarda görünür oluyor"

Daha önce başka noktalarda kurulan kadın üretici stantlarında da yer aldığını söyleyen Zübeyde Şahin, "Yoğurt Pazarındayız. Evde ürettiğimiz ürünlerimizi getiriyoruz. Doğal ekşi mayalı ekmek yapıyorum, börek yapıyorum. Vahap Bey'e çok teşekkür ediyoruz, bizden desteklerini esirgemiyor her anlamda. Bütün üreten kadınlarımızın yanında oluyor. El emeğimiz bu stantlarda görünür oluyor" dedi. 6 Şubat'ta Hatay'dan Mersin'e geldiklerini anlatan Milya Fırsatbul, birçok farklı arıcılık ürünü ile stantta yerini aldı. Fırsatbul, "Bize 6 Şubat'tan bu yana kapılarını açan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesinin, kadınları destekleyici bu tür stantlar açtığını çok iyi bildiğim için, 'bir gün ben de Antakya'dan Mersin'e geleyim ve bu stantlarda yer alayım' diyordum. Gerçekten de kadını her zaman ön planda gören bir belediyecilik anlayışını görüyorum" ifadelerini kullandı.

"Çocuklarım için doğal ürünlere rahatlıkla ulaşabilme şansım oluyor"

Stantları gezen vatandaşlardan Pınar Erdaş, "İşe gidiyordum, her zaman yolumun üstü ve genelde bu aktiviteye hep denk geliyorum. Çocuklarım için doğal ürünlere rahatlıkla ulaşabilme şansım oluyor. Alternatif değişik ürünler gelmişti, o da hoşuma gittiği için alışveriş yaptım. Sesimizin daha çok duyulması gerekiyor. Daha fazla mecrada yer alabilmemiz için, böyle etkinliklere daha fazla yerde ulaşmamız gerekiyor" dedi.

Üretici kadınların bir standı da Tarsus'ta kuruldu

Tarsus Kültür Parkta kurulan üretici kadın stantlarında ise, Tarsus'a özgü iğne oyasından el emeği diğer örgü ürünlere, limon dondurmadan yine yöreye has kokulu çöreğe, karakuş tatlısından leziz mamullere kadar onlarca yiyecek bulunuyor. Tarsus'a özgü limon dondurması imal eden ve ilk kez üretici kadın stantlarında yer alan Semra Korkmaz, "Çok güzel geçti. Limon dondurması satıyorum. Arkadaşlarla tanıştığıma memnun oldum" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Mersin'deki Kadın Üreticiler, Tarsus Kültür Parkı ve Yoğurt Pazarında Stant Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.


Advertisement