Mersin'deki Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Mersin'deki Orman Yangını

Mersin\'deki Orman Yangını

Mersin'in Anamur ilçesinde 3 gündür devam eden orman yangınında şu ana kadar yaklaşık 150 hektar kızılçam alanı zarar gördü.

03.07.2017 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Anamur ilçesinde 3 gündür devam eden orman yangınında şu ana kadar yaklaşık 150 hektar kızılçam alanı zarar gördü.

Alınan bilgiye göre, Asmaca ile Yukarı Kükürt mevkileri yakınında 1 Temmuz'da çıkan ve dün kısmen kontrol altına alınan orman yangınını söndürmek için ekiplerin çalışması aralıksız sürüyor.

Gece saatlerinde ara verilen havadan müdahaleler güneşin doğmasıyla yeniden başladı. Orman işçileri de karadan söndürme çalışmalarını yürütüyor.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumartesi günü sabah saatlerinde ihbar aldıktan 15 dakika sonra ekiplerin yangının çıktığı bölgeye ulaşarak müdahale ettiğini söyledi.

İlk gün havanın çok rüzgarlı olması nedeniyle alevlerin kısa sürede yayıldığını hatırlatan Yılmaz, arazinin sarp kayalık olmasının da çalışmaları olumsuz etkilediğini vurguladı.

Şiddetli rüzgar nedeniyle zaman zaman yangın söndürme helikopterlerinin uçuşta zorlandığının altını çizen Yılmaz, "Yangına 3 helikopter, 46 arazöz, 20 su tankı, 200 orman işçisi, 25 teknik eleman ve yaklaşık 100 köylümüzle müdahale ediyoruz. Kısmen kontrol altında olan yangın şu an bir noktada devam ediyor. Yaklaşık 150 hektar kızılçam alanımız zarar gördü. Can ve mal kaybının olmaması tek tesellimiz. Yangını söndürmek için cansiparane şekilde çalışmalara devam ediyoruz." dedi.

Mersin'in Anamur ilçesinde Asmaca mevkisindeki cumartesi günü ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyümüştü. Tedbiren bazı mahallelerin boşaltıldığı yangın, dün öğle saatlerinde kısmen kontrol altına alınmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersin'deki Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement