Mersin'deki Suriyeli Sayısı 110 Bini Geçti - Son Dakika
Yerel

Mersin'deki Suriyeli Sayısı 110 Bini Geçti

Mersin\'deki Suriyeli Sayısı 110 Bini Geçti

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, ülkelerindeki savaştan kaçarak Mersin’e gelen Suriyelilerle ilgili resmi rakamı Bozyazı ilçesinde açıkladı.

06.08.2015 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, ülkelerindeki savaştan kaçarak Mersin'e gelen Suriyelilerle ilgili resmi rakamı Bozyazı ilçesinde açıkladı. Vali Çakacak, Mersin'de şu an itibariyle 110 binden fazla Suriyeli bulunduğunu söyledi.

Vali Çakacak, ilçe gezileri kapsamında Bozyazı'da incelemelerde bulundu. İlçedeki ilk ziyaretini Hükümet Konağı'nda Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız'a gerçekleştirdi. Burada Kaymakam Yıldız ve resmi kurum amirleri tarafından karşılanan Çakacak, Bozyazı ilçesine yeni atanan Kaymakam Suat Yıldız'a 'hayırlı olsun' diyerek, yeni görevinde başarılar diledi. Kurum amirleri ve personele yönelik seslenen Çakacak, "Kamu yöneticilerinin görevi vatandaşa hizmet etmektir. Dolayısıyla hizmet etmek pozisyonunda bulunan insanlar vatandaşa empatiyle yaklaşmalı, kendisine davranılmasını istediği şekilde vatandaşa muamele etmelidir. Biz kamu görevlileri, 'Halka hizmet Hakk'a hizmet' düsturu ve vatandaşa hizmet etmenin en şerefli görev olduğu bilinciyle görev yapmalı, Ahi Evran'ın 'Evin, kapın, sofran hep açık olsun' sözünden hareketle güler yüz ve tatlı dille davranarak toplumsal barışa katkı sunmalıyız" dedi.

Türk insanının yardımseverliğini Suriyelileri örnek göstererek anlatan Çakacak, Mersin'deki Suriyeli sayısına ilişkin sayı da vererek şunları söyledi: "Şu an ilimizde 110 binden fazla, ülkemizde ise 2 milyonu aşkın Suriyeli var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti, zorda, darda kalan ve muhtaç durumda olan insanlara yardım etmeyi geçmişte olduğu gibi günümüzde de kendisine görev addederek, dünyanın her tarafına yardım eli uzatmaktadır" diye konuştu.

Daha sonra ilçe esnafıyla buluşan Vali Çakacak, esnafla uzun süre sohbet ederek, hayırlı ve bol kazanç dileklerinde bulundu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'deki Suriyeli Sayısı 110 Bini Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement