Mersin Dostluğun Simgesi 'Ertuğrul' Sergilenecek - Son Dakika
Güncel

Mersin Dostluğun Simgesi 'Ertuğrul' Sergilenecek

Mersin Dostluğun Simgesi \'Ertuğrul\' Sergilenecek

Dostluğun simgesi 'Ertuğrul' sergilenecekİbrahim MAŞE/ MERSİN, (DHA) - MERSİN Deniz Ticaret Odası (MDTO) sponsorluğunda 2015-2016 yıllarında gerçekleşen Ertuğrul Fırkateyni Sualtı kazıları Projesi kapsamında denizin altından çıkarılan eserler, daimi olarak Mersin'de sergilenecek.

19.04.2016 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dostluğun simgesi 'Ertuğrul' sergilenecek

İbrahim MAŞE/ MERSİN, (DHA) - MERSİN Deniz Ticaret Odası (MDTO) sponsorluğunda 2015-2016 yıllarında gerçekleşen Ertuğrul Fırkateyni Sualtı kazıları Projesi kapsamında denizin altından çıkarılan eserler, daimi olarak Mersin'de sergilenecek.

16 Eylül 1890 tarihinde batan Ertuğrul Fırkateyni'nin 550 şehidinin anısını yaşatmak amacıyla başlanan proje kapsamında yapılan Ertuğrul Fırkateyni Sualtı kazıları, sergi aşamasına geldi. 2015 yılında sualtından çıkarılan ve 2016 yılında Kushimoto kentinde konservasyon çalışmaları tamamlanan eserler, 21 Nisan'da Mersin Deniz Müzesi'nde daimi yerini alacak. MDTO Konferans Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan MDTO Başkanı Cihat Lokmanoğlu ile Ertuğrul Fırkateyni Sualtı Kazıları Başkanı Tufan Turanlı, proje süreci ve eserler hakkında bilgi verdi.

Sergide irili ufaklı 340 parçanın yer aldığını ifade eden Proje Başkanı Turan Tufanlı, "Burada açılan sergi inanılmaz önemli. Sergi iki bölümden oluşacak. İlki, Ertuğrul Sergisi. Müze idaresi tarafından çok güzel bir salonda daimi olarak kuruldu. İkinci kısımda, Japon halkının yaşamını anlatan geçici sergi olacak. Kushimoto ile ilgili bir kısım olacak. Amacımız sadece Ertuğrul'u anlatmak değil. Kazadan sonra orada, 69 denizcimizi zorluklarla kurtaran insanların öyküsü de yer alacak. Müzede 340 eser olacak. Bu eserler daimi sergi olmak üzere teslim edildi. Bunların konservasyonu 2 yıl kadar sürdü. Çünkü sualtında harcadığımız 1 saat için su üstünde 20 saat harcamamız gerekiyor. Türkiye ile Japonya arasında en fazla turist taşıyan Dorak Turizm ile görüşüldü. Özel turlar düzenlenmesi planlanıyor" dedi.

MDTO Başkanı Cihat Lokmanoğlu ise, "Daha önce İstanbul'da bir sergi açılmıştı. Ama bizim yaptığımız Deniz Müzesi'ne Ertuğrul ile ilgili daimi bir sergi kazandırmak. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ile irtibata kurup beraber eserleri teslim aldık. Müzede eserler hazır, Perşembe günü vatandaşla buluşturulacak" diye konuştu.

-Toplantıdan görüntüler

-Katılımcılardan görüntüler

-Konuşmacılardan görüntüler

Ertuğrul Fırkateyni Sualtı Kazıları Başkanı Tufan Turanlı'nın konuşması

-MDTO Başkanı Cihat Lokmanoğlu'nun konuşması

-Çıkarılan eserlerin fotoğrafı

-Restorasyon çalışması yapan ekibin fotoğrafı

-Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 02: 50 BOYUT: 176.86 MB

KJ: Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN, (DHA)

1904mrs-dostlugun simgesi Ertugrul sergilenecek-01 kodu ile geciliyor

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Dostluğun Simgesi 'Ertuğrul' Sergilenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement