Mersin, Efsane Sanatçıları ve Dev İsimleri Ağırlayacak - Son Dakika
Güncel

Mersin, Efsane Sanatçıları ve Dev İsimleri Ağırlayacak

Sanat Etkinlikleri Derneği'nin ev sahipliğinde bu yıl 16'ncısı 'Mayıs Müzik Tadında' sloganı ile yapılacak Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin hazırlıkları tamamlanırken, etkinliklerin 13'ünden 7'si ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşturulacak.

05.04.2017 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanat Etkinlikleri Derneği'nin ev sahipliğinde bu yıl 16'ncısı 'Mayıs Müzik Tadında' sloganı ile yapılacak Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin hazırlıkları tamamlanırken, etkinliklerin 13'ünden 7'si ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşturulacak.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu, düzenlediği toplantıda, etkinlik programını açıkladı. Toplantıya Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, Festival Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, 'İplerin ressamı' olarak bilinen dünyaca ünlü sanatçı Ahmet Yeşil ile yürütme kurulu üyeleri katıldı. Yağcı, başta valilik, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve sivil toplum örgütlerinin desteği ile 16 yıl önce başlayan festivalin bugün kenti uluslar arası alanda tanıtımına büyük bir katkı verdiğini söyledi. Yağcı, 24 gün sürecek 13 etkinliğin 7'sinin ücretsiz olarak yapılacağını belirterek şunları söyledi:

"Türkiye uzun süredir AB'ye girmeye çalışırken festivalimiz 2007 yılında Avrupa Festivaller Birliği'ne (EFA) üye olarak kabul edilerek memleketimizi farklı bir mutluluğa taşıdı. Festivalimiz, ülkemizin tarzını, tavrını, çok sesliliğini dünyaya taşımak için çok önemli bir adımdır. Festivalimiz yerelden evrensele bir festivaldir. Çünkü çok seslilik çok önemli bir şeydir. Dünyada ve ülkemizde insan yaşamında büyük bir ihtiyaçtır. 16 senemize girmemize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum."

Yağcı'nın konuşmasının ardından Festival Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal festival programını açıklayarak katılacak sanatçılar ve gruplar hakkında bilgi verdi.

02-25 Mayıs tarihleri arasında seyirci ile buluşacak program kapsamında 7'nci Beste Yarışması ve Nevit Kodallı Polifonik Korolar Şenliği yer alacak. Konuklar arasında Avusturya'nın klasik müzikte yeni sesi olarak kabul edilen Trio Alba grubu ile Hindistan'ın dünyaca ünlü dans grubu A Passage to Bollwood da bulunuyor. Ayrıca şef Ali Hoca yönetiminde KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Devlet Sanatçısı Musa Eroğlu, ünlü orkestra şefi İbrahim Yazıcı, genç keman sanatçısı Berfin Aksu, şef Rengim Gökmen yönetiminde, klasik müziğin dev isimleri Devlet Sanatçısı Ayla Erduran, Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca, keman virtüözü Cihat Aşkın ve Karşıyaka Oda Orkestrası, Saygun Quartet, dünyaca ünlü caz vokalisti Karsu Dönmez, söz ve müzik etkinliğiyle Cihan Ünal, piyanist ve orkestra şefi Erol Erdinç ve TRT Radyo sanatçısı Elif Güreşçi, ünlü müzisyen Fatih Erkoç, Mersin'in tarihi ve kültürel mekanlarında izleyici ile buluşacak.

Bu yıl festival kapsamında Kent Sanat Ödülü Ayla Erduran ile Ayşegül Sarıca, Genç Yetenek Ödülü Aylin Akçil'e ve Kent Ödülü Semihi Vural'a verilecek. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin, Efsane Sanatçıları ve Dev İsimleri Ağırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.


Advertisement