Mersin Engelli Gençlerin Askerlik Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Mersin Engelli Gençlerin Askerlik Heyecanı

Engelli gençlerin askerlik heyecanıMERSİN'de 42 engelli genç, 'Engelliler Haftası' kapsamında 1 günlüğüne temsili askerlik yaparak teskere aldı.

16.05.2019 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelli gençlerin askerlik heyecanı

MERSİN'de 42 engelli genç, 'Engelliler Haftası' kapsamında 1 günlüğüne temsili askerlik yaparak teskere aldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nda görev yapan gençler, askerliğin detaylarını öğrendi. Yürüyüş ile temel askerlik eğitimi alan 42 engelli genç, gün sonundaki yemin ve teskere töreninde ise vatani görevlerini tamamlamanın mutluluğunu yaşadı. Teskere törenine Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, İl Jandarma Komutanı Albay Basri Uçar, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve engellilerin aileleri katıldı.

Silah altına alınması mümkün olmayan vatandaşların 1 günlük temsili askerlik yaptığını belirten Tuğamiral Gürbüz, "Temsili askerlik uygulaması, vatandaşlarımız ve ailelerinin 1 gün süre ile dahi olsa askeri ortamı yaşama ve bu hazzı tatmalarına imkan sağlamaya çalışılmış, aramıza katılan silah arkadaşlarımızın gönüllerinden geçen duygu ve düşüncelerini paylaşmak, bize manevi bir güç vermiştir. Temsili askerlik uygulaması yüce Türk Milleti'nin vatan sevgisinin bir göstergesi olarak dünyadaki ilk ve tek uygulama olması nedeni ile daha da büyük önem kazanmıştır" dedi.

Konuşmaların ardından yemin eden 42 askere teskereleri verildi.

Mersin Engelli Gençlerin Askerlik Heyecanı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Engelli Gençlerin Askerlik Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement