Mersin Engelsiz Koro ve Orkestra Büyüledi - Son Dakika
Güncel

Mersin Engelsiz Koro ve Orkestra Büyüledi

Mersin Engelsiz Koro ve Orkestra Büyüledi

Mersin'de '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeni ile düzenlenen etkinlikler kapsamında Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı ve Mersin Üniversitesi işbirliğiyle uygulamaya konulan Engelsiz Koro ve Orkestrası Projesi kapsamında sahne alan engelliler sahne performanslarıyla beğenildi.

04.12.2016 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeni ile düzenlenen etkinlikler kapsamında Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı ve Mersin Üniversitesi işbirliğiyle uygulamaya konulan Engelsiz Koro ve Orkestrası Projesi kapsamında sahne alan engelliler sahne performanslarıyla beğenildi.

Etkinlik, Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li, Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Çamlıyayla Belediye Başkanı MHP'li İsmail Tepebağlı, Toros Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yüksel Özdemir, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Görme Özürlüleri engelli dernekleri yönetimleri, siyasi parti temsilcilerinin hazır bulunduğu etkinliğe vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaşamda her şeyin fark etmekle başladığını belirterek, "Fark eden kişi, anlamaya çalışırsa, empati kurarsa eğer; fark ettiği değere sadece sevgisini değil her şeyini verir. Son yıllarda tüm dünyada hayli sık kullanılmaya başlanan iki kavram var: 'Farkındalık' ve 'Sürdürülebilirlik.' Bu iki kavram genellikle kaybedilme riski olan değerleri kazanmak ve yaşatabilmek için bir pişmanlık ifadesi olarak kullanılıyor" dedi.

Engellilerin kutsal birer emanet olduğunu ifade eden Kocamaz, 3 Aralık'ın 'Dünya Engelliler Günü' olarak kabul edildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Şüphesiz, engelli vatandaşlarımızın sorunlarını hatırlamak ve başarılarının farkına varmak sadece bir günün sınırlarına hapsedilmeyecek kadar önemli ve geniş bir konudur. Bununla birlikte Dünya Engelliler Günü, engellilerin topluma kazandırılması, haklarının tam ve eşit şekilde sağlanması ve onlar için farkındalık oluşturmak açısından son derece önemlidir. 79 milyonluk ülke nüfusumuzun yaklaşık 10 milyonu engelli kardeşlerimizden oluşmaktadır. 1 milyon 758 bin civarında nüfusun olan Mersin'de 200 bin civarında engelli bizlerle birlikte hayatı paylaşmaktadır. Böylesine büyük bir orana, böylesine önemli bir konuya duyarsız kalmanın mümkün olmadığı açıktır."

ORKESTRA BEĞENİLDİ

Başkan Kocamaz'ın konuşmanın ardından Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema Televizyon Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan kısa film izlendi. Film gösteriminden sonra Engelliler Dairesi Başkanlığı ve Mersin Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında bir araya gelen Mehmet Cankat ve Celil Mataracı yönetimindeki Engelsiz Koro ve Orkestrası, Yemen Türküsü, Kara Tren Fikrimin İnce Gülü, Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım, Benzemez Kimse Sana gibi türküleri söyledi. İzleyiciler türkülere eşlik ederek hem eğlenceli ve duygu dolu anlar geçirdi.

Program sonunda Başkan Kocamaz, Engelsiz Koro ve Orkestrası projesine katkılarından dolayı Mersin Üniversitesi Rektörü adına Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet İsmail Yağcı'ya çiçek ve plaket verdi. Konser sonrasında drama, komedi tarzında olan ve görme engelliler için sesli betimlemeli, işitme engelliler için ise işaret dili anlatımlı ve ayrıntılı altyazılı engelsiz film 'Can Dostum', ilgi ile izlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Engelsiz Koro ve Orkestra Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement