Mersin'in "Cumhur İttifakı" Adayları Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Mersin'in "Cumhur İttifakı" Adayları Tanıtıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Türkiye çok daha güçlü olacak.

02.02.2019 21:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Türkiye çok daha güçlü olacak. Türkiye, dünyada söz sahibi olan, en önde gelen ülkelerden biri olacak." dedi.

Elvan, beraberinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ile 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın Mersin Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçesindeki adaylarının tanıtımı için eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun yanındaki alanda düzenlenen programa katıldı.

Burada konuşan Elvan, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, alanda birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik ruhu gördüğünü söyledi.

Milletin kararı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de önderliğinde Cumhur İttifakı'nın kurulduğunu anımsatan Elvan, ittifak adaylarına destek istedi.

Elvan, vatandaşın desteği sürdükçe ülkenin gelişeceğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Türkiye çok daha güçlü olacak. Türkiye, dünyada söz sahibi olan, en önde gelen ülkelerden biri olacak. Siz bize destek verdiğiniz, güç kaynağımız olduğunuz müddetçe bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Allah'ın izniyle o hedeflerimize ulaşacağız. Bu hedeflere ulaşırken asla değerlerimizden, inançlarımızdan taviz vermeyeceğiz. Bu ülkenin bekası, istiklali ve istikbali için mücadele edeceğiz."

-"Bu ittifak, belediyeyi değil, bekayı öncelemiştir"

Karakaya da ittifaka gönül verenlere teşekkür ettiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi ile kentteki 13 ilçe belediyesini kazanmayı hedeflediklerini aktardı.

Cumhur İttifakı'nın, 7 Ağustos 2016'daki Yenikapı'daki mitingin ruhunu taşıyanların ittifakı olduğunu vurgulayan Karakaya, şunları kaydetti:

"Bu ittifak, Türk milletinin verdiği bir görevin ifasıdır. Bizim ittifakımız, iki partinin öylesine bir seçim için yaptığı ittifak değildir. Bu ittifak, zillet ittifakı gibi siyaset pazarında kurulup, yerel yönetimler borsasında manipülasyonlarla işlem yapan bir ittifak hiç değildir. Bu ittifak, belediyeyi değil, bekayı öncelemiştir. Bu ittifakın temeli, melanetin tepemize çökmeye çalıştığı 15 Temmuz gecesinde millet tarafından atılmıştır."

Konuşmaların ardından Cumhur İttifakı adayları tek tek kürsüye çağrılarak tanıtıldı.

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamit Tuna, AK Parti Akdeniz Belediye Başkan adayı Mustafa Gültak, MHP Mezitli Belediye Başkan adayı Serdar Soydan, AK Parti Yenişehir Belediye Başkan adayı Bekir Topçu, MHP Toroslar Belediye Başkan adayı Atsız Afşın Yılmaz, MHP Anamur Belediye Başkan adayı Hidayet Kılınç, AK Parti Aydıncık Belediye Başkan adayı Ferat Aktan, MHP Bozyazı Belediye Başkan adayı Mustafa Çetinkaya, MHP Çamlıyayla Belediye Başkan adayı İsmail Tepebağlı, MHP Erdemli Belediye Başkan adayı Mükerrem Tollu, MHP Gülnar Belediye Başkan adayı Alpaslan Ünüvar, MHP Mut Belediye Başkan adayı Volkan Şeker, MHP Silifke Belediye Başkan adayı Mücahit Aktan ve MHP Tarsus Belediye Başkan adayı Şevket Can kürsüye çıkarak vatandaşları selamladı.

Mersin'de, Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti 3 ilçede, MHP ise Büyükşehir Belediyesi ve diğer 10 ilçede aday çıkardı.

Tuna da yaptığı konuşmada, diğer adaylarla birlikte bir ekip olarak çalışacaklarını, Mersin'i her alanda geliştireceklerini anlattı.

Her iki partinin milletvekilleri ve parti yöneticilerinin de yer aldığı programa çok sayıda kişi katıldı.

Toplantı öncesi şarkıcı Ahmet Şafak konser verdi.

Mersin\'in "Cumhur İttifakı" Adayları Tanıtıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersin'in 'Cumhur İttifakı' Adayları Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'te Yeşil Mahalle'de oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düştü. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    17:33 Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Aydınlatma Lambası Alev Aldı
    17:32 Çorum'un Osmancık İlçesi'nde Aydınlatma Lambası Alev Aldı

    Osmancık ilçesinde D-100, E-80 Karayolu kenarındaki aydınlatma lambası aniden alev alarak yanmaya başladı. İtfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü.


Advertisement