Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Özel Görüntü, Efekt ve Işık Sisteminin Kullanıldığı'zafere Giden Yol' Adlı Gösteriyi Sahneledi

04.01.2011 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, özel görüntü, efekt ve ışık sisteminin kullanıldığı'Zafere Giden Yol' adlı gösteriyi sahneledi.

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89'uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kongre ve Sergi Sarayı'nda sunulan, Ekrem Tamer'in yazdığı ve yönettiği gösterinin koreografisini Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçılarından Serbülent Biçer gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediye Kent Orkestrası, Halk Oyunları Topluluğu ve Şehir Tiyatrosu oyuncularından oluşan kalabalık bir kadronun görev aldığı gösteri, kullanılan özel görüntüler, efektler ve ışık sistemleri ile beğeni kazandı.

Gösteride Mersin'in kurtuluş mücadelesinden bazı önemli kesitler ve kente mal olmuş önemli isimler anlatıldı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, gösteri sonrası yaptığı konuşmada, 89 yıl önce Mersin topraklarının nasıl kazanıldığının heyecanını gösteriyle yaşadıklarını söyledi.

Kurtuluş Savaşı'nın genç nesillere daha iyi anlatılması gerektiğini belirten Güzeloğlu, 'Bu millet kahramanlarıyla vardır ve sonsuza kadar da var olmaya devam edecektir. Mersinliler de Cumhuriyetin değerleri uğruna hayatlarını seve seve vermiştir. Kurtuluş Savaşı'nda mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum' dedi.

Gösteriyi, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal ile çok sayıda vatandaş izledi.

Daha sonra Kongre ve Sergi Sarayı bahçesinde havai fişek gösterisi yapıldı.

(İYO-VEG-ANI-MVA) - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement