MERSİN'İN SAKLI CENNETİ YERKÖPRÜ ŞELALESİ - Son Dakika
Güncel

MERSİN'İN SAKLI CENNETİ YERKÖPRÜ ŞELALESİ

MERSİN'in Mut ilçesinde, 30 metre yüksekten dökülen Yerköprü Şelalesi, ve 15 metre derinliğindeki turkuaz renkli göl, turistlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.

30.05.2021 11:34  Güncelleme: 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN'in Mut ilçesinde, 30 metre yüksekten dökülen Yerköprü Şelalesi, ve 15 metre derinliğindeki turkuaz renkli göl, turistlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.

İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Evren Mahallesi'nde bulunan Yerköprü Şelalesi'ne, araç park alanından yaklaşık 2 kilometre yürüyerek ulaşılabiliyor. 30 metre yükseklikten akan şelaleye, 15 metre derinliğindeki turkuaz renkli göl eşsiz güzelliğe eşlik ediyor. Ziyaretçiler, suyun karşısında ve üzerinde bulunan 2 seyir terasından da şelaleyi izleyebiliyor.

Hollanda'dan arkadaşları Andre - Joianda van der Panne çiftiyle şelaleyi ziyarete gelen Mustafa Yüksel, Burası çok güzel şekilde düzenlenmiş. Arkadaşlarımız da burayı ilk defa görüyorlar. Onlar da memnun kaldılar dedi.

Hollandalı turist Andre Panne ise Yerköprü Şelalesi için Türkiye'de çok güzel bir yer. Burayı seyahatimiz sırasında öğrendik diye konuştu.

Şelaleyi görmek için gelen yürüyüş grubuna rehberlik eden Argun Baylan da gezi grubuyla İstanbul'dan geldiklerini belirterek, Bu Mersin'e ilk gelişimiz. Şu anda Yerköprü Şelalesi'ndeyiz ve çok da keyif alıyoruz. Buraya da Mavga Kalesi'nden geldik. Orası da çok muhteşem bir yerdi. Kesinlikle herkese tavsiye edeceğim bir yer. Az önce geçtiğimiz köprüdeki manzara ben Türkiye'deki hiçbir cam terastan almadığım keyif aldım. Büyük ihtimalle de burasının yıldızı ileride parlayacaktır dedi.

'ÜLKEMİZ CENNET'

Gezi grubundan Müge Tırbek ise Yerköprü Şelalesi'nin güzelliğine hayran kaldığını söyledi. Tırbek, Gerçekten efsane. Ülkemiz cennet, burası da onlardan birisi diye konuştu.

MERSİN\'İN SAKLI CENNETİ YERKÖPRÜ ŞELALESİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MERSİN'İN SAKLI CENNETİ YERKÖPRÜ ŞELALESİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement