Mersin'in Yeni Otogarı Meşti Açıldı - Son Dakika
Yerel

Mersin'in Yeni Otogarı Meşti Açıldı

Mersin\'in Yeni Otogarı Meşti Açıldı

Yazıhaneler ve dükkanların ihale aşamasında günlerce protestolara sahne olan, ihale bedelleriyle Türkiye gündemine giren Mersin’in yeni otogarı MEŞTİ, düzenlenen törenle açıldı.

28.02.2015 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazıhaneler ve dükkanların ihale aşamasında günlerce protestolara sahne olan, ihale bedelleriyle Türkiye gündemine giren Mersin'in yeni otogarı MEŞTİ, düzenlenen törenle açıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Bugün Mersin'in çok uzun süre geciken, hak ettiği ve beklediği bir hizmeti hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Otogarımız Türkiye'ye örnek olacak" dedi.

Mersin'in merkez Toroslar ilçesi Çavuşlu Mahallesi'nde yapımı gerçekleştirilen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yıllığı 20 milyon liradan 3 yıllığına işletmeye verilen Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi (MEŞTİ), bugün düzenlenen törenle hizmete girdi. MEŞTİ'nin açılış törenine Mersin Vali Vekili Cezmi Türk Göçer, MHP Mersin Milletvekilleri Mehmet Şandır ve Ali Öz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, yeni otogarın işletmesini alan Şimşekler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Kocamaz'ın babası Mustafa Kocamaz da açılışta oğlunu yalnız bırakmayarak törende yer aldı.

Vali Vekili Göçer, açılışta yaptığı konuşmada, gelişen, değişen ve daha yüksek standartta hizmet isteyen insanlar için bugün Mersin terminali özelinde Mersinlilerin layık oldukları hizmeti gördüğünü söyledi. Mersin Terminali, kente gelenler ya da kentten gidenlerin buluşma noktası, bunun da ötesinde Mersinlilerin seyahat etmeden de buluşma noktası olabilecek yüksek standartta bir tesis olduğunu belirten Göçer, tesisin hayırlı olmasını diledi.

"MERSİN'İN HAK ETTİĞİ HİZMETİ HAYATA GEÇİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"

Yeni otogarın Mersin'e ve Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Başkan Kocamaz ise bugün Mersin'in çok uzun süre geciken, hak ettiği ve beklediği bir hizmeti hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Yeni terminalin, modern çağın gereklerine uygun ve ayrıntılar düşünülerek, tüm donanımları tamamlanmış şekilde hizmete girdiğini dile getiren Kocamaz, otogarın yerinin Toroslar Belediyesi tarafından tahsis edildiğini anımsatarak, Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya teşekkür etti.

Yeni otogardaki yazıhanelerin ihale aşamasında yaşanan sıkıntılara da değinen Kocamaz, kamu kaynaklarını iyi kullanmak ve halkın çıkarını korumak kararlılığıyla hareket ettiklerini ve dik duruşlarından geri adım atmadıklarını, bu durumun bazılarını rahatsız ettiğini söyledi. Otogarın ihalesinde adaletin üstünlüğü ilkesiyle kimsenin yanında ve karşısında olmadan kararlı bir tutumla hareket ettiklerini ifade eden Kocamaz, "Dedikodular ürettiler, Güneydoğululara vermek istemiyor dediler. Ancak, demografik yapısı Mersin'den hiç de farklı olmayan Tarsus'ta barış ve kardeşlik içerisinde 20 yıl yöneticilik yaptığımızı unuttular. Bunlar çirkin, yakışık olmayan iftiralardır. Bu kentin huzurunu sırf çirkin siyaset adına bozmaya çalışmaktır. Böylesine yakışıksız ithamları kesinlikle kabul etmeyiz, edemeyiz, sahiplerine iade ederiz. Bu tür yollardan medet umanları, prokovatif davranışta bulunanları bir kez daha aklıselime ve kentin huzurunu, barışını, güven ortamını bozucu davranışlardan uzak durmaya davet ediyorum" diye konuştu.

"OTOGARIN KİRA BEDELİ BATTI-ÇIKTI KAVŞAK YAPIMINDA KULLANILACAK"

Yeni otogardaki 81 iş yerinin ihalesini her yıl 20 milyon lira olmak üzere 3 yıllığına Şimşekler Grubu'nun kazandığını da anımsatan Kocamaz, "Eski otogarda yıllık kira bedeli 322 bin lirayken, kiranın bedeli 20 milyon liraya çıktı, tam 62 kat farkla ederinin çok altına kiralanan dükkanlar şimdi gerçek değerinde fiyata kiralandı. Elde edilen bu değer Mersinimize inşallah yeniden hizmet olarak dönecektir. Bu kira bedelleri Mersin trafiğini rahatlatmak için kuruşuna dokunulmadan battı-çıktı şeklinde katlı kavşaklarda kullanılacak" şeklinde konuştu.

"YENİ OTOGAR TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK"

MEŞTİ'nin hem teknik altyapısı hem de sosyal donatı alanları ile diğer şehir otogarlarından çok daha işlevsel özelliklere sahip olduğunun altını çizen Kocamaz, "Tamamen yüksek kalite yaşam standardı gözetilerek tasarlanmış, çağdaş kentin gerektirdiği şekilde proje bugün hayata geçirilmektedir. Eski otogar maalesef kentin otogar ihtiyacını yeterince karşılayamıyordu. Peronların düzensizliği, çevre düzeninin olmayışı, otopark sorununun eziyete dönüşmesi, giriş ve çıkışlarda yaşanan kargaşa ve şehir trafiğinin olumsuz etkilenmesi yeni bir otogar ihtiyacını beraberinde getirdi. Şu anki otogarımız hem konum hem de çağın gerekleri itibariyle Mersin halkına ve kente gelenlere fazlasıyla yetecek ve işletmesi inşallah Türkiye'ye örnek olacak" ifadelerini kullandı.

Yeni otogarla ilgili bilgiler de veren Kocamaz, şunları söyledi: "Otogarımızda 25 gelen, 46 giden yolcu peronu bulunmaktadır. Şoförlerimiz için dinlenme odaları, hamam, sauna, her şeyi tam donanımlı olarak düşünülmüştür. Bin araçlık otoparkımız ile otogarımızda park ve trafik sorunu olmayacaktır. Otogarımız her bölümü ile engelli vatandaşlarımıza uygun şekilde tasarlanmıştır. Çocuklu anneler için emzirme odası, ani bir hastalık ya da kazada anında müdahale için sağlık birimimiz de otogarımızda hizmet verecek. 3 dilde hizmet veren Danışma Merkezimiz de otogarda yerini almıştır."

Otogara kolaylıkla ulaşımın sağlanabilmesi için şehir içi toplu taşıma araçlarının 24 saat hizmet vereceğini de bildiren Kocamaz, şöyle devam etti: "Otobüslerimiz kentimizin pek çok merkezi noktasına ulaşacak. Otogara ulaşım sorunu hiçbir şekilde olmayacak. Otogarımızın en keyifli yanı ise halkımıza açık bir piknik alanı ve alışveriş merkezi olarak işlev görecek olmasıdır. Burası otogar hizmetinin yanında bir yaşam alanı olarak da çok fonksiyonlu tarzı ile farkını hissettirecek. Mersin için çok büyük bir gereklilik olan otogar sorununu bugünkü açılışımızla birlikte çözmüş olacağız."

İşletici firma sahibi Halit Şimşek de kentin gelişen ihtiyaçlarına uygun, modern ve işlevsel yeni bir alanda yeni terminal alanının açılışının heyecan ve gururunu yaşadıklarını belirterek, "MEŞTİ, otogar binası, otobüs peronları, ilçelere çalışan minibüs peronları, yazıhaneler, çocuk parkı, restoran ve kafeteryası ile modern bir alan olarak kente kazandırılmıştır. Havalimanına yakın hizmet verecek bir tesisi açmanın gururunu yaşıyoruz. Mersinliler bugünü çok uzun yıllardır bekliyordu. Mersin, hak ettiği otogarına sonunda kavuştu" dedi.

Törende, MHP Milletvekilleri Şandır ve Öz ile Toroslar Belediye Başkanı Tuna ve Veysel Sarı da birer konuşma yaparak, yeni otogarın hayırlı olmasını dilediler.

Konuşmaların ardından dualarla kurban kesilen törende, Vali Vekili Göçer, Başkan Kocamaz, milletvekilleri ve diğer protokol üyeleri, 10. Yıl Marşı eşliğinde kurdele keserek, kentin yeni otogarını hizmete açtılar. Açılışa katılanlar, kurdele kesiminin ardından da yeni otogarı gezdiler. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'in Yeni Otogarı Meşti Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement