İstifası İstenen MHP'li Meclis Üyesi Partisine İhtar Çekti - Son Dakika
Güncel

İstifası İstenen MHP'li Meclis Üyesi Partisine İhtar Çekti

İstifası İstenen MHP\'li Meclis Üyesi Partisine İhtar Çekti

İstifası istenen MHP'li meclis üyesi partisine ihtar çekti-(EK) 5)CHP VE MHP'DEN AÇIKLAMA MERSİN Büyükşehir Belediyesi'ndeki rüşvet skandalında adı geçen Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyesi MHP'li Kıyas Uslu'nun hem partisinden hem de meclis üyeliğinden istifa etmesi sonrasında CHP ve Ak Parti kanadından açıklamalar geldi.

14.07.2015 16:11  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN Büyükşehir Belediyesi'ndeki rüşvet skandalında adı geçen Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyesi MHP'li Kıyas Uslu'nun hem partisinden hem de meclis üyeliğinden istifa etmesi sonrasında CHP ve Ak Parti kanadından açıklamalar geldi.Dün yapılan meclis toplantısına CHP, HDP ve Ak Partili meclis üyelerinin rüşvet iddiasını protesto edip girmemesinin ardından istifasını veren Uslu, CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit ve Ak Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar tarafından eleştirildi. CHP İl Binasında basın toplantısı düzenleyen Özyiğit, Meclis onurunu korumak amacıyla ile toplantıya katılmadıklarını açıkladı.

Belediye yönetimine sorular yönelterek eleştiren Özyiğit şöyle devam etti:

"Mecliste aynı komite üyesi arkadaşının yüzüne nasıl bakacak o arkadaşımız. Rüşvet veren de alan da suçlu ise bu konudaki tespitlerinizi adli makamlarla paylaştınız mı? Rüşveti önleyici hangi tedbirleri aldınız. Büyükşehir Belediyesi çok kötü yönetimle karşı karşıya iken, bu kentin Belediye Başkanı insanları birleştirici ve kaynaştırıcı tedbirleri almak zorunda iken, ayrıştırıcı bir üslup kullanarak literatüre 'Çakma Mersinli' sözünü' eklemiştir. Sayın Toroslar Belediye Başkanı da 'Olay Mezitli'de cereyan etmiştir' diyor. Olayın Mezitli Belediyesi ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Konu bir petrol yerinin işaretlenmesidir. Bu 5 binlik plana işlenmesi istenen bir değişiklik var. Bu Büyükşehir Belediyesinin uhdesindedir. Bu tesadüfle ortaya çıkan bir durum ama geçmişte örnekleri var mıdır? Bu İceberg'in görünen yüzü müdür? Seçim sisteminin getirdiği bir kuralla, istifa eden üyenin yerine CHP'li üye katılacak. İstifa edilerek bir rahatlama sağlanmıştır"

Ak Parti İl Başkanı Taşpınar ise, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz'ın belediye binasının giriş kapısına 'Bu kapıdan içeriye rüşvet giremez' yazısı astırdığını hatırlatarak şu görüşlere yer verdi:

"Mersin Büyükşehir Belediye Başkanının olayın üzerine gitmesini memnuniyetle karşılamakla birlikte, partisinden istifa eden Meclis üyesinin Meclis üyeliğinden de istifa etmesi için, 13 Temmuz Pazartesi günü yapılan Meclis toplantısına Ak Partili meclis üyeleri katılmamışlardır. Belediye Meclisi'nin saygınlığının korunması adına yapılan bu eylem amacına ulaşmış ve adı geçen Meclis üyesi istifa etmek zorunda kalmıştır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstifası İstenen MHP'li Meclis Üyesi Partisine İhtar Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement