Mersin Musa Eroğlu Sevgi Parkı ve Heykeli Açıldı - Son Dakika
Güncel

Mersin Musa Eroğlu Sevgi Parkı ve Heykeli Açıldı

Mersin Musa Eroğlu Sevgi Parkı ve Heykeli Açıldı

Memleketi Mersin'in Mut İlçesi'nde, otoriterler tarafından 'Günümüzün Karacaoğlan'ı olarak adlandırılan Türk Halk Müziği'nin usta yorumcusu Musa Eroğlu'nun adının verildiği parkı ve heykeli düzenlenen törenle açıldı.

21.03.2016 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memleketi Mersin'in Mut İlçesi'nde, otoriterler tarafından 'Günümüzün Karacaoğlan'ı olarak adlandırılan Türk Halk Müziği'nin usta yorumcusu Musa Eroğlu'nun adının verildiği parkı ve heykeli düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Gülnar Belediye Başkanı MHP'li Ahmet Günel, Mut Belediye Başkanı MHP'li Nebi Yılmaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Milletvekili Baki Şimşek, Mut İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı. Törenin açılışında konuşan Mut Belediye Başkanı Yılmaz, göreve geldiklerinden bu yana parkın eksikliklerinin tamamlayarak açılışını yapmak için çalıştıklarını belirterek, "İçinde bulunduğumuz dönem olaylarla, şehitlerle, kanla, korku imparatorluğu kurulmaya çalışılan bir dönemle, geçmişte olduğu gibi bu ülkenin geleceğine bir nebze su serpmek için Musa Eroğlu Sevgi Parkı adının koyarak bütün dünyaya, bütün ülkeye sevgiyi, barış ve kardeşliği yaymak istiyoruz. Buraya katılan bu kardeşliğe ben de varım diyen insanlara teşekkür ediyorum.

Musa Eroğlu, halk müziğine emek vermiş, sevgi mesajları vermiş bir büyüğümüzdür. Tüm ülkede sevildiği gibi bu ilçenin bağrından çıkan ve ülke geneline hizmet eden amacı uğrunda sevgi ve barış niteliği taşıyan bu hocamızı onurlandırmakta bize düştü. Yaşayan Karacaoğlan'a saygı duyuyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz da birlik ve dirlik ruhun geliştirerek bir parkın açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu kaydederek, "Çağın Karacaoğlan'ı dediğimiz Musa Eroğlu hocamız bir Mersinli olarak, bir Mutlu olarak her zaman gurur duyacağımız bir şahsiyettir. Onun birleştirici gücünü, onun Türk milletinin genetiğinde gelen her zaman bir ve bütün olmaya yönelik öğretilerini hepimiz şiar edinmek durumundayız" diye konuştu.

Musa Eroğlu yaptığı kısa konuşmada insanların buraya yürekleriyle geldiklerini, yürekleriyle oturduklarını, lazım olanın sevgi, barış ve dostluk olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, Kaymakam Akyüz ve Vali Yardımcısı Süleyman Deniz'in yaptığı konuşmaların ardından, Musa Eroğlu Sevgi Parkı, Musa Eroğlu heykeli ve parkta bulunan Kuvayı Milliye Anıtı'nın açılışı yapıldı.

Halkoyunları ekibinin gösterisinin ardından Musa Eroğlu, Güler Duman, Latif Doğan, Mustafa Özarslan, Yüksel Didikoğlu, Savai Korkmaz ve Özgür Şahinsoy'un sahnede birlikte verdikleri konserle açılış töreni sona erdi.

Eroğlu, heykelinin Konya Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mutluhan Taş koordinatörlüğünde heykeltıraşlar Mehmet Aksoy ve Salim Kaptanoğlu tarafından yapıldığı bildirildi. Heykelin kaidesine yazılacak yazının ise ilçede okullar arası yapılacak bir yarışmayla belirleneceği kaydedildi.

Açılışı yapılan Musa Eroğlu Sevgi Parkı'nda; Musa Eroğlu'nun heykelinin yanı sıra Kuvayı Milliye Anıtı, futbol, voleybol, basketbol sahası, oyun grupları, dinlenme alanları ve kafeterya bulunuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Musa Eroğlu Sevgi Parkı ve Heykeli Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement