Mersin Otogar Krizi Tatlıya Bağlandı - Son Dakika
Güncel

Mersin Otogar Krizi Tatlıya Bağlandı

Mersin Otogar Krizi Tatlıya Bağlandı

Mersin halkının 50 gündür mağdur olmasına neden olan otogar krizi tatlıya bağlandı.

17.04.2015 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin halkının 50 gündür mağdur olmasına neden olan otogar krizi tatlıya bağlandı. KDV hariç 20 milyon liraya Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi'ni (MEŞTİ) 3 yıllığına işletecek olan Şimşekler Grubu'nun, yazıhane kira ücretlerinde indirime gitmesi üzerine, firmalar MEŞTİ'ye taşınma kararı aldı.

Krizin sona ermesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Şimşek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, İş adamı Sinan Koç ve yazıhane işletmecileri MEŞTİ önünde bir araya gelerek açıklama yaptı. Kurban kesilen açıklama öncesinde Haluk Tunçsu, Halit Şimşek ve Veysel Sarı davul zurna eşliğinde halay çekerek anlaşmayı kutladı.

KİRA İNDİRİMİ İLE ANLAŞMA SAĞLANDI

Halit Şimşek, esnafı temsilen Sinan Koç ile çözüm için masaya oturduklarını ve anlaşma sağlanması üzerine de tüm firmaların MEŞTİ'ye taşınacağını söyledi. Yazıhane kiralarında indirime gittiklerini belirten Şimşek şunları söyledi:

"Biz Mersin halkına ve esnafımıza yardımcı olmak için adım attık, fedakarlık ettik. Değerli Mersin halkının daha fazla mağdur olmasına gönlümüz razı gelmedi. Emin olun ki inanılmaz fiyat indirimiyle, tüm zararları göze alarak, tabii bütün firma ve acentelerle anlaşmalarımızı yapmış bulunmaktayız."

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da, Mersin halkının çilesinin sona ermesinden mutlu olduklarını vurgulayarak, "Bu gün belki hizmetlerden ilki halkımıza sunuldu. Bu hizmetler daha da artarak devam edecek. İnşallah böyle bir tatsız hadise bir daha yaşanmaz" dedi.

Otogar krizi nedeniyle şehirlerarası yolculuk yapacak vatandaşlar 2 aya yakın süredir büyük güçlüklerle karşılaşıyordu. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Otogar Krizi Tatlıya Bağlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement