Mersin Savcı CHP'li Macit Özcan'ın Tutuklanmasını İstedi, Mahkeme Reddetti - Son Dakika
Güncel

Mersin Savcı CHP'li Macit Özcan'ın Tutuklanmasını İstedi, Mahkeme Reddetti

Mersin Savcı CHP\'li Macit Özcan\'ın Tutuklanmasını İstedi, Mahkeme Reddetti

Savcı CHP'li Macit Özcan'ın tutuklanmasını istedi, mahkeme reddettiMersin eski Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan'ın ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet ve organize suç örgütü kurmak suçlarından yargılandığı davanın ikinci duruşmasında Cumhuriyet Savcısı mütalaasını vererek, Özcan'ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin tutuklanmasını istedi.

25.03.2016 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Savcı CHP'li Macit Özcan'ın tutuklanmasını istedi, mahkeme reddetti

Mersin eski Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan'ın ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet ve organize suç örgütü kurmak suçlarından yargılandığı davanın ikinci duruşmasında Cumhuriyet Savcısı mütalaasını vererek, Özcan'ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin tutuklanmasını istedi. Mahkeme heyeti, savcının bu talebini reddederek duruşmayı erteledi.

Macit Özcan ile kardeşleri Tacit ve Sacit Özcan, oğlu İlker Özcan, müteahhitler Erol Avgören, Cengiz Akray ve belediye çalışanlarından oluşan 48 kişinin yargılandığı davanın Mersin 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmasına 48 sanıktan Mesut Sarı, Tansu Akarsu, Gürkan Kazanasmas, Hakkı Özkan, Cafer Şahin, Nadir Güler, Yusuf Hakan Özer, Kemal Etiler ve Ayhan Terban ile avukatlar katıldı. Duruşmada ifadesi alınan Mesut Sarı, ihaleye girecek bir kapasitede firma olmadığını, suç teşkil edecek bir şey yapmadığını belirterek suçlamaları kabul etmedi.

TUTUKLAMA İSTEDİ

İfadelerin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcısı mahkemeye mütalaasını sunup sanıklardan Macit Özcan, İlker Özcan, Erol Avgören, Tolga Avgören, Metin Akray, Cengiz Akray ve Abbas Sayılır'ın tutuklanmasını, bu talebin kabul edilmediği takdirde ise yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartı isteminde bulundu.

Bunun ardından söz alan sanıkların avukatları, toplanan delillerin hukuksuz şekilde elde edildiği ve belgelerde sahte imza kullanıldığını öne sürerek 4 polis memuru hakkında suç duyurusu ve kefaletle serbest kalan sanıkların kefalet ücreti iadesini istedi.

Yaklaşık 2,5 saat süren duruşmada mahkeme heyeti, haklarında yakalama emri çıkarılması istenen 7 sanığın tutuklanması isteğini kabul etmedi. Avukatların kefalet ücretini iade istemini de reddeden mahkeme heyeti davayı erteledi.

500'ER BİN LİRALIK KEFALET ÖDENDİ

3 dönem başkanlık yapan Macit Özcan, kardeşleri ve oğlu ile işadamları dahil 48 kişi için gözaltı kararı verilip çoğu gözaltına alınırken Özcan, Avgören, Akray ve Mali İşler Daire Başkanı Tayfun Özdemir'in yurt dışına çıktığı belirlendi. Mahkemeye çıkartılan 35 şüpheliden 20'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 15 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında Macit Özcan'ın oğlu İlker Özcan, kardeşleri Sacit Özcan ve Tacit Özcan, belediye eski çalışanları ile ihaleyi alan firmaların yetkilileri bulunuyordu. Mahkeme eski başkan Macit Özcan, müteahhitler Erol Avgören ve Cengiz Akray ve Tayfun Özdemir hakkında ise gıyabi tutuklama kararı vermişti. Gözaltına alınanlar arasında bulunan ve tutuklanan Sacit ve Tacit Özcan ile İlker Özcan bir süre tutuklu kaldıktan sonra 26 Haziran'da 500'er bin lira kefaletle serbest bırakıldı. Süreç boyunca yurtdışında olan Macit Özcan hakkında, avukatı aracılığı ile yaptığı başvuru sonucunda 29 Eylül 2015 günü 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı ve 500 bin lira kefaletle yakalama kararı kaldırıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/MERSİN, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Savcı CHP'li Macit Özcan'ın Tutuklanmasını İstedi, Mahkeme Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement