Mersin Sevginin Gücü Dost'u Yürüttü - Son Dakika
Güncel

Mersin Sevginin Gücü Dost'u Yürüttü

Sevginin gücü Dost'u yürüttüMERSİN'de doğuştan belden aşağısı tutmayan felçli Dost adlı çoban köpeği, bakımevinde gördüğü tedavi sonrasında sağlığına kavuşarak yürümeye başladı.

19.07.2017 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sevginin gücü Dost'u yürüttü

MERSİN'de doğuştan belden aşağısı tutmayan felçli Dost adlı çoban köpeği, bakımevinde gördüğü tedavi sonrasında sağlığına kavuşarak yürümeye başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Dairesi ekipleri tarafından Arslanköy Mahallesi'nde alınah felçli çoban köpeği, Gözne Geçici Hayvan Bakımevi'ne götürüldü. Veteriner tarafından tedaviye alınan Dost, her gün kendisine yapılan fizik tedavi ve masaj uygulaması ile 4 ayda yürümeyi başardı. Bakımevine geldiği günden itibaren personel tarafından uygulanan tedavinin başarılı olmasında, Dost'a gösterilen yoğun ilgi ve sevginin en önemli etken olduğunu belirten Veteriner Mehmet Cücük, bir mucizeye daha tanık olduklarını söyledi. Cücük, Dost'un, bakımevine geldiğinde perişan halde olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

HER GÜN MASAJ YAPILDI

"Dost, yürüyemiyordu ve çok zayıftı. Hiç bakım görmemişti. Büyük ihtimalle doğuştan belden aşağısı tutmuyordu. İlk 15 gün serumla besledik. Daha sonra fizik tedaviye başladık. Kalça kısımlarına, bacaklarına her gün masaj yaptık. Yürüyüş egzersizleri düzenledik. Bıkmadan usanmadan 3 ay boyunca tedavi ettik. 3 ay tek bir köpekle ilgilenmek herkesin yapacağı bir şey değil. Dost, malak ve kangal karışımı özel bir çoban köpeğidir. Şimdi gayet sağlıklı, oyun arkadaşlarıyla anlaşıyor. Veterinerinden bakıcısına kadar kocaman bir ekibin sevgisiyle cesaretini toplayarak yürüdü Dost. Bu aslında bir mucize."

Mersin Sevginin Gücü Dost\'u Yürüttü
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Sevginin Gücü Dost'u Yürüttü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement